Genel Sağlık Sigortası Sorgulama , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve sağlık kurumundan faydalanamayan kişiler için Ocak 2012 yılında getirilmiş bir sistemdir. Sistemin işleyebilmesi için vatandaşlardan belirli bir ücret tahsil edilmektedir. Bu miktar 35,5 TL ile 212,76 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ücretin belirlenmesinde, gelir tespiti etkili oluyor. İnternet üzerinden yapılan gelir tespiti sonrasında 1. Derece de aile yakınlarının mal varlığına ve kazançlarına bakılarak sizlere bir ödeme şekli çıkarılıyor.

Çıkan ödeme türünü her ay ödemek zorundasınız. Ödemediğiniz takdirde sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor ve ödemediğiniz her borç için faiz gelmeye devam ediyor. Ödenmeyen bu borçlar ilerleyen zamanlarda karşınıza prim borcu olarak çıkacak.

Genel sağlık sigortası borç sorgula ziraat bankası üzerinden ve e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ana başlığı altında yer alan gss tescil ve borç sorgulama sayfasına tıkladığınız da kişinin borç bilgileri dökümüne ulaşabiliyorsunuz. Hangi ayda başlayıp, hangi ayda bittiğini görmeniz de mümkün. Bu sayfadan dilerseniz ödeme işlemini yapabiliyorsunuz. Taksitlere böldürmeniz de mümkün kılınıyor.

Kaynak : www.gssborcusorgulama.com