2014 LYS'de yeğen Gülen 3. olmuştu. Paralel'in avukatı, savcıyla dalga geçmek için sonuç belgesini tweet attı. Ama bu mesaj ihbar kabul edildi

Ebru KARATOSUN ANKARA
Savcı Yücel Erkman, Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve aynı adı taşıyan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen'in Türkiye 3'üncüsü olduğu 2014 LYS'de “güçlü usulsüzlük şüpheleri” bulunması üzerine soruşturma talimatı verdi. Soruşturma sürecinin gelişimi ise hayli ilginç, zira ihbarı yapan cemaate yakın bir isim... Cemaatin avukatlarından Mehmet Kasap, Fethullah Gülen'in yeğeninin Türkiye 3.'sü olmasının ardından Savcı Yücel Erkman'e, “Sayın savcım, örgüt lideri tespit edilmiş. HTS kayıtlarıyla uğraşmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz”, “Örgüt şeması hazır” ve “Sayın savcım, burada tüm soruları doğru cevaplayan bir FEM Dershanesi öğrencisi var. Dikkatinizi çekebilir” diyerek dalga geçer bir tweet attı. Twitterda “Erdoğan ne yapsa başarılara engel olamıyor, Fethullah Gülen Türkiye 3.'sü oldu” başlıklı bir haber kupürü ile yeğen Fethullah Gülen'in sınav sonuç belgesi yer alıyordu. Savcı Erkman, avukatın bu tweetini ihbar kabul etti ve 2014'deki LYS kitapçıkları inceleme altına alındı. 
YEĞEN ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ
Öğrenci Fethullah Gülen'in, Türkiye 3'üncüsü olduğu soruşturmaya konu sınavın cemaat üzerinde oluşan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak seçildiği iddia ediliyor. KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında geçen hafta ÖSYM Soru Hazırlama Biriminde çalışan biri kadın 3 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerin, 2014 LYS sorularını cemaatin itibar kazanması için “örgüt yöneticilerine” ilettikleri ileri sürülüyor.
Öğrenci Gülen'in, o dönemde devam ettiği eğitim kurumunun ortağının da KPSS'deki usulsüzlük soruşturması zanlılarından, “Paralel Yapı'nın eğitim imamı” olduğu ileri sürülen Y.R. olduğu iddia ediliyor. Y.R'nin ayrıca, usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturulan 2012'deki “Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı” şüphelileri ve geçen hafta tutuklanan ÖSYM çalışanlarıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor.
Öğrenci Gülen, 2014 LYS sonrası basın mensuplarına, “Çalıştık çabaladık. İnşallah iyi bir şey yaparız, ismimi duyururum diye, hoca efendinin ismi olduğundan dolayı. Şerefle taşıdığım bu ismi duyurmak çok önemliydi benim için. Bu dönemde hocamıza kötü şeyler söyleniyor, onlara bir cevap olarak biz de bunu yapmak istedik” şeklinde açıklama yapmıştı. Söz konusu sınavla ilgili ÖSYM'nin de soruşturma başlattığı öğrenildi.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/325407.aspx