Zirve Yayınevi'nde bir tanesi Alman tabiiyetli 3 bireyin boğazının kesilerek öldürülmesine bağlı davanın 110. duruşmasına bitmeme edildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklanmadan sanıklar mütekait Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat ile Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Levent Ercan Gelegen ve adli arama kararıyla elektronik bilezik takılan sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ile Salih Gürler amade bulundu.

Elektronik bilezik takılan sanıklardan Hamit Çeker Elbistan, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden videoteyp konuşma sistemiyle duruşmaya bağlandı.

Haydar Yeşil, şimdi evvel Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi belgelerinin dosyaya kesinlikle girdiğinin araştırılmasını istediklerini anımsatarak, 'Belgelerin kesinlikle girdiğine müteallik eşya yok. Cevap da yok' dedi. Yeşil, Tanık Koruma Daire Başkanlığınca birlikte devre belgelerin aracısız Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına tasdik edildiğini belirterek, bu mevzunun araştırılmasını istedi.

Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç çeşidinden Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne tasdik edilen harddisk, maznun İlker Çınar çeşidinden İstanbul Cumhuriyet Savcılığına tasdik edilen flash akıl ve ayrımsız maznun çeşidinden tasdik edilen CD'nin uzman çeşidinden tahsil edilen imajları ile vakadan hoppadak sonraları maznun Abuzer Yıldırım'dan ele geçirilen flash hafızanın imajının uzman incelemesinin yaptırılması kararlaştırıldı.

Sanık Varol Bülent Aral'ın alıkonulma halinin devamına da değişmeyen maruz duruşma, 29 Nisan'a ertelendi.

Öte taraftan kamuoyunda Poyrazköy namına aşina davanın gerekçeli kararının birlikte örneğinin sorun dosyasına alındığı bildirildi.

Dink cinayeti davasındaki 79 doküman dosyaya eklendi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinden maksut Dink cinayeti davası iddianamesinin birlikte örneği ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde bitmeme fail Dink cinayeti anne davasında toprak düzlük Malatya Zirve Yayınevi cinayetiyle ait 79 doküman de dosyaya eklendi.

Kaynak: AA