KİLİS

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın bugünkü bölümünde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başladı.

Afrin'den teröristlerin taciz atışlarına obüslerle karşılık veriliyorAfrin'de terör örgütü PYD/PKK hedefinden 108'i vurulduBaşbakan Yıldırım: 'Kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecek'Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: Sadece teröristler hedef alınacakSınır birliklerine obüs ve tank sevkiyatı yapılıyorTanklar sıfır noktasına sevgi gösterileriyle uğurlandıPentagon'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklamasıTerör örgütü PYD/PKK'nın zorla silah altına aldığı bazı üyeleri ÖSO'ya sığındıTSK: Harekatın icrasında sadece teröristler hedef alınmaktaRus birlikleri Afrin'den çekildiRusya Savunma Bakanlığı: ABD, Suriye’de provokatif adımlar attıTürkiye, Suriye’ye Zeytin Dalı harekatı hakkında nota verdiDışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye rejimine yazılı bilgi verildiKilis'e roket düştü

Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi.

Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

Sınır birliklerine takviye

Harekat kapsamında çeşitli birliklerden Hatay'a gelen çok sayıda komando, tank ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatları gece boyu sürdü.

Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine gelen askeri araç ve komandolar güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

Öte yandan, Hatay'daki sınır birliklerinden Afrin'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gece boyu çok sayıda obüs ve top atışı yapıldı.

Bölgedeki patlama sesleri, sınır mahallelerinden de duyuldu.

Bölge ülkelerine 'Zeytin Dalı Harekatı' bilgilendirmesi

Dışişleri Bakanlığı, bölge ülkeleri Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirme yapacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, bugün bakanlığa çağrılacak Suriye'ye komşu Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Dün de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin'in yanı sıra İran'ın Ankara'daki büyükelçilik misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak harekat hakkında bilgilendirilmişti.

Kaynak: AA