HSYK 2. Dairesinin meslekten ihraç ettiği 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının savcılarıyla ilgili müthiş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, aralarında Zekeriya Öz’ün de bulunduğu 4 savcı hakkında HSYK müfettişi kısa süre içinde tutuklama talep edecek. Özellikle, polis tarafından sabaha karşı gözaltına alınacak olan Öz’ün, kafasına basılarak polis aracına bindirilişinin görüntüsü de medyaya verilecek. 4 savcı daha sonra tutuklanacak ve elleri kelepçeli halde cezaevine gönderilecek. Savcıların tutuklanacağı iddiasının, HSYK’nın ihraç kararı verdiği toplantıda da tartışma konusu olduğu öne sürülüyor.

Sabaha karşı gözaltı iddiası

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ü meslekten ihraç etti. Kurulun bu kararının ardından yargı kulislerinde inanılmaz bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, soruşturma yürüten HSYK müfettişi, bugün ya da yarın (Perşembe günü) savcılar hakkında tutuklama talepli gözaltı kararı isteyecek. Bu talep, savcıların, o tarihte görev yaptıkları yere en yakın yer olan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Karar üzerine Zekeriya Öz ve diğer savcılar, sabaha karşı polis tarafından gözaltına alınacak. Özellikle Savcı Öz, kafasına bastırılarak polis aracına bindirilirken çekilmiş görüntüleriyle ekrana gelecek.

Darbe ve örgüt ile mi suçlanacaklar?

Daha sonra savcılar, nöbetçi ağır ceza mahkemesinde sorgulanacak. Burada, tıpkı İstanbul’daki tahliye krizi sonrası tutuklanan hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer gibi, “darbe ve örgüt” suçlamasından tutuklu bulunan polisler ile “fikir ve eylem birliği” içerisinde olmakla suçlanacaklar. Sorgularının ardından tutuklanacak olan savcıların, kelepçelenerek cezaevine götürülüşleri de TV’lerde yer alacak.


Sözcü