KASTAMONU - Özgür Alantor

Zayıflamak için başladığı boksta milli takıma yükselen 15 yaşındaki Büşra Işıldar, Bulgaristan'da düzenlenecek Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

İstanbul'da yaşayan ve fazla kilolarından kurtulmak amacıyla 2 yıl önce boksa başlayan Büşra Işıldar, katıldığı ilk turnuva olan ve Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda 4 rakibini de yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 2 Temmuz'da başlayacak Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde sürdüren 15 yaşındaki sporcu, hedefini Avrupa şampiyonluğu olarak belirledi.

Büşra Işıldar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 kiloya ulaşınca zayıflamak için boksla ilgilenmeye karar verdiğini söyledi.

Boks yapmasına rağmen kilo veremediğini kaydeden milli boksör, "Şimdi de aynı kilodayım ama vücudum daha sıkı ve daha sağlıklıyım. Boksla uğraşırken hedeflerim oldu. Şampiyonalara katılmaya karar verdim. Önce Avrupa, sonra dünya şampiyonu olmak istiyorum. Daha sonra 2024 Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

Alacağı madalyayı babasına adayacak

Büşra Işıldar, Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda kazanmayı hedeflediği madalyayı alması durumunda hayatını kaybeden babasına adayacağını dile getirdi.

Babasının 2008 yılında hayatını kaybettiğini belirten Büşra, "Şampiyonada hedeflediğim madalyayı almam durumunda babamın mezarına gideceğim." ifadesini kullandı.

Çınar: "Büşra'dan ümitliyiz"

Yıldız Kız Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, Büşra Işıldar'ın Türkiye Şampiyonası'ndaki performansıyla dikkatini çektiğini vurguladı.

Büşra'nın çok istekli boks yaptığını aktaran Çınar, şunları kaydetti:

"Türkiye Şampiyonası'nda 4 müsabaka yaptı, hepsini de hakem kararıyla kazandı. Ağır sıklet olmasına rağmen 48 kilo gibi hızlı hareket edebiliyor. Bu, Avrupa ve dünya arenasında büyük avantaj. Büşra'dan ümitliyiz. Önümüzdeki günlerde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kızımızın şampiyon olup İstiklal Marşımızı okutacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA