KASTAMONU

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca, ağır ceza mahkemesinde görülen davada, zanlılardan biri hakkında "Tüp bebek tedavisi görmesi" nedeniyle tahliye kararı verildiğine ilişkin iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başsavcılık, bazı gazete ve internet sitelerindeki "Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılanan iki sanıktan birinin, tüp bebek tedavisi görmesi nedeniyle tahliyesine karar verildiği" haberleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Tamamen yanlış bilgi ve değerlendirmeye dayalı söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilen açıklamada, iddiaların aksine, "Tüp bebek tedavisi gördüğünü" ileri sürerek tahliye talebinde bulunan zanlının bu isteminin reddedildiği ve tutukluluk halinin devamına karar verildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Tutuklamanın devamı ya da sona erdirilmesine yönelik CMK'nın 100 ve devamı maddelerinde 'tüp bebek tedavisi görme' tahliye sebebi olarak yer almadığı gibi 'tüp bebek tedavisi görme' nedeniyle yapılmış bir tahliye de söz konusu değildir." ifadesine yer verildi.

Muhabir: Ömer Erim Baştımar

Kaynak: AA