Gazeteci Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş'ın aralarında bulunduğu toplamda 29 muhabirin FETÖ üyeliği ve darbeye teşebbüs suçlamalarıyla İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında sanıklar dijital inceleme raporuna ilişkin beyanda bulundu.

“Barlas'ın evinde maklubeye çağrıldım”

Rapora ilişkin söz hakkı verilen tutuklu Zaman gazetesi muhabiri Hanım Büşra Erdal da, maklube davetine ilişkin mesajı ile ilgili, “Cemil Barlas'ın evine makbule yemeye çağrılmışım” dedi.Pensilvanya'ya gittiğine ilişkin mesajları ile ilgili açıklama yapan Erdal, 2012 yılında Mustafa Yeşil, Cemal Uşşak, Erkan Tufan Aytav ile 2012 yılında Pensilvanya'ya gittiğini söyledi. Erdal, orada cemaat namazına katıldığını belirterek, “Fethullah Gülen hasta sadece 5 dakika görüşebilirsin' dediler. Girdik tanıştık. Mustafa Yeşil de vardı yanımızda. 'Sorunuz var mı' dedi bana. Ben de gazeteci olduğum için soru sormak istedim. Ergenekon balyoz haberlerini takip ediyordum. Bu yüzden 'sizin isminiz geçiyor. Bunun intikamını alacağız. Ne diyorsunuz' diye sordum. 'Benimle ilgisi yok. Türkiye'de demokrasi var. Bir daha da darbe olmaz' dedi bana” diye konuştu. Erdal, mahkeme başkanının konuşmanın detaylarını merak etmediğini söylemesi üzerine de, “5 yıl önce 'Pensilvanya' kriminal bir kelime olacağını bilseydim haritadan silmelerini isterdim ama öyle bir eyalet var üzgünüm” ifadelerini kullandı.

“Evlilik sohbeti raporda”

Tutuksuz sanık Cihan Acar da ev aramasının yapıldığı yerin ailesine ait olduğunu belirtti. Acar, evdeki 69 cihazın sorumluluğunun kendisine kaldığını ifade ederek, raporda 52 tanesi ile ilgili davaya ilişkin materyale rastlanmadığının belirtildiğini söyledi. Acar, başka bir kadın ile mesajlaşmasının rapora alınmasına ilişkin de, “Evlilik muhabbetinin bu dava ile ne alakası var” diye sordu.

“Kanser olmayana tahliye yok”

Tutuklu sanık Halil İbrahim Balta, evinde bulunan CD'lerdeki Türkçe Olimpiyatları ile ilgili, “O görüntülerde Yasin Aktay da var. O dönem suç olmayan şimdi nasıl suç oluyor? Eğer suçsa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı” dedi. Cezaevinde mide kanaması geçirdiğini söyleyen Balta, “Hastaneye gidiyorum kanserin kaçıncı evresindesin' diye soruyorlar. Bugünlerde kanser olmayana tahliye vermiyorlar” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/920899/Zaman_muhabiri_Hanim_Busra_Erdal__Fethullah_Gulen_ile_gorustum.html