Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyacının karşılanması amacıyla Altıntaş ilçesinde inşa edilen Zafer Havalimanı'nın uçuşlara hazır olduğunu ve sistemlerin test edilmesine 19 Kasım'da başlanacağını bildirdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, havalimanının yapımı ve işletilmesini üstlenen IC İçtaş İnşaat firması yetkilileriyle inşaat sahasında inceleme yapan Çiftçi, beraberindekilerle şantiye binasında toplantı düzenledi.

Çiftçi, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, havalimanında bütün yapılanmaların tamamlandığını belirterek, ağaçlandırma ve yeşillendirmeyle ilgili çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Terminal, kule gibi mekanların iç bölümlerinde hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

''Havalimanı'nda bütün her şey tamamlandı ve 19 Kasım'da sistemlerin test edilmesine başlanacak. Bu çalışma, olası aksaklıkların önceden tespiti, binaların tanınması, çalışanların giriş ve çıkışları iyice öğrenmesi, gümrük ve emniyet personeliyle mülki idare amirimizin yapacağı işlemlerle ilgili olacak. Çevredeki yol çalışmalarımızda son rötuşlar yapılıyor. Üst tabakada kısa bir iş kaldı. Onu da ilgili müteahhit arkadaşımız hemen bitirecek. Drenaj çalışmaları bitti. Elektrikle ilgili hava hattını etkileyen 6 direk vardı ve bunlar kaldırıldı. Yol kenarlarının ağaçlandırılması ve çimlendirilmesiyle ilgili 5 bine yakın 25 yaşında ağaçların yanı sıra süs bitkileri dikildi. Havalimanı sahası, 40 binden fazla bitkiyle donatıldı.''

Çiftçi, havalimanından Uşak'a ulaşımın sağlanacağı karayolundaki çalışmaların da sürdüğünü dile getirerek, Altıntaş ile Dumlupınar ilçe merkezleri arasındaki yaklaşık 44 kilometre uzunluğa sahip yolun 3-4 kilometrelik bölümünde küçük çaplı iş kaldığını ve bunun kısa sürede tamamlanacağını anlattı.

Bu yolun, Türkiye'de örnek olabilecek şekilde hem bölünmüş yol hem de sıcak karışım asfalt kaplama niteliğiyle yapıldığına dikkati çeken Çiftçi, en kısa sürede hizmete girmesi planlanan tesisin Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hayırlı olmasını diledi.

(AA)