ANKARA

Eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında, darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi" adını verdikleri yapılanmada yer alan, eski YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk ve konseyin bazı üyeleriyle telefonla görüştüğü belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanıklı çatı iddianamesinde, zanlıların darbe girişimi sırasında kullandıkları telefonlardan yaptıkları görüşmelere ilişkin tespitler de yer aldı.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumundan mahkeme kararıyla alınan HTS kayıtları ön incelemesine göre, darbe girişiminin önemli isimleri arasında yer aldığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın enterne edilmesi sırasında da karargahta önemli rol üstlendiği belirlenen Dişli, teşebbüse katılan diğer isimlerle 15 Temmuz gecesi birçok kez telefonla görüştü.

Akın Öztürk ile 7 kez görüştü

Darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi" adını verdikleri yapılanmanın üyesi olduğu tespit edilen Dişli, Adil Öksüz başkanlığında yapılan ve darbe girişiminin planlandığı toplantılara aktif katılan eski Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan ile 12 kez konuştu.

Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığında eski Proje Geliştirme Şube Müdürü olan Albay Doğan Öztürk ile 4 kez görüşen Dişli, darbe girişiminin olduğu gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın eski Özel Kalem Müdürü Topçu Kurmay Albay Ramazan Gözel ve eski emir subayı Yarbay Levent Türkkan ile de birer kez telefonla konuştu. Dişli bu görüşmelerini Kazan'daki, darbe girişiminin komuta merkezlerinden biri olduğu değerlendirilen 4. Ana Jet Üs Komutanlığında bulunduğu sırada yaptı.

Dişli, "Yurtta Sulh Konseyi" içinde yer alan eski YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile de 7 kez görüştü. Görüşmeler Öztürk tarafından kullanılan 2 ayrı numarayla gerçekleştirildi.

Muhabir: Sarp Özer

Kaynak: AA