Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Ayasofya'da Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim okunmasını kınayan açıklamasıyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtladı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Ramazan ayı boyunca Ayasofya'da yayınlanacak sahur programına ilişkin yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, şunları kaydetti: "Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın, TRT Diyanet TV'nin Ramazan ayı boyunca Ayasofya'da yayınlayacağı 'Bereket Vakti Ayasofya' adlı sahur programına ilişkin yaptığı açıklama kabul edilemez niteliktedir.
Başkentinde yıllardır cami yapılmasına izin vermeyen, Batı Trakya Türk Azınlığının dini özgürlüklerine sürekli müdahale eden ve İslam karşıtlığını çağdaşlıkla karıştıran Yunanistan'ı üslubunda ve açıklamalarında aklı selime davet ediyoruz. Bu bağlamda, çağdaş, demokratik ve laik toplumların değerleri arasında başka dinlere ve ibadetlerine saygının da bulunduğunu hatırlatmak isteriz." Haber: ANKARA, (DHA)

Kaynak: DHA