HAKKARİ

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'daki yıldırı operasyonuna ilişkin, 'Bugün düşüncesince söylenmesi müstelzim şey, operasyonda iyi bir noktaya geldik. Yüzde 40'lar civarındayız şuan itibarıyla. umut ederiz gelecek günlerde bu hâlâ da hızlanacak' dedi.

Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile beraberce Yüksekova'ya geldi, 3'üncü Piyade Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin'i görüşme ederek operasyonla ilişik bilim aldı.

Canbolat, vatanın birliği, dirliği düşüncesince fariza işleyen dört başı mamur düzenlilik güçlerine çelim ve muvaffakiyet dileyerek, 'Hepsini kutlama kartı ediyorum. Hakikaten aşırı değerli bir halde operasyonu yürütüyorlar. Onlara Allah güç, kuvvet, memleketimize de birlik, hayat ve birlik versin' sanarak konuştu.

Operasyonun gelecek günlerde hızlanacağını vurgulayan Canbolat: şunları kaydetti:

'Şu an bakımından operasyonda oldukça iyi bir noktadayız. umut ederiz endamsız zamanda, muktezi resmi açıklamaları da yapacağız. Bugün düşüncesince söylenmesi müstelzim şey, operasyonda iyi bir noktaya geldik. Yüzde 40'lar civarındayız şu an itibarıyla. umut ederiz ki gelecek günlerde bu hâlâ da hızlanacak. Başarılı bir halde de operasyonumuzu bitireceğiz. Epeyce hendekler, barikatlar ve el inşası patlayıcılar var. Ama düzenlilik güçlerimiz müdebbir bir halde onların dair gidiyor ve patlatıyor. Çok sayıda el inşası patlayıcı belirleme edildi.'

Kaynak: AA