Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, halkın dirilik ve dünyalık güvenliğini gözdağı fail yıldırı örgütü üyelerine müteveccih planlı 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' kararlılıkla sürdürülüyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yüksekova'da yarıcı yıldırı örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek, amme güvenliği, düzenlilik ve huzurun baştan tesisini bildirmek üzere 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' bitmeme ediyor.

Bölgede kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası üzere itimat güçlerince detaylı kontrol ve tarama emek harcaması yürütülüyor.

Operasyon kapsamında çatı içi ve yakınında tünel, lüp altında oluşturulan kaçış tüneli ile yarıcı yıldırı örgütü mensubunca geçer dirim piyasası belirleme edildi.

Teröristlerce oyuntu kazmada geçer ve kullanılmaz duruma getirilen iş makinesi, silah, bomba atar mühimmat, patlayıcılar, sıhhi boşaltma ve türlü esenlik malzemeleri ele geçirildi.

Kaynak: AA