HAKKARİ

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Yüksekova ilçesinde terör mağduru 8 bin 141 aileye yardım eli uzattıklarını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu ayrılmak zorunda kaldıkları Yüksekova'ya, devlet tarafından huzur ortamının sağlanmasıyla dönen ailelere yardımlar sürüyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi, ailelere psikososyal destek sağlanması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yüksekova Sosyal Hizmetler Merkezi ekipleri, ev ev dolaşıp terör mağduru ailelerle bir araya geliyor. Ekipler, ailelerin ihtiyaçlarını belirleyerek, diğer kurumlarla koordineli şekilde bunları gidermeye çalışıyor.

Ayrıca tekrar okula kazandırılmaları için öğrenciler ve ailelerle görüşmeler gerçekleştiriliyor.

"Yüksekova'da 8 bin 141 aileye ulaştık"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bildirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'dan Hakkari'ye göç eden bin 334 aileye ulaştıklarını ve 802 aileye sosyal ekonomik destekte bulunduklarını söyledi.

Operasyonların tamamlanmasının ardından ilçeye gelerek ekiplerle alan taraması çalışmasına başladıklarını anlatan Bildirici, öncelikle olayların yaşandığı mahallelere girdiklerini, ardından da diğer bölgelerde ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Terör mağdurları için ne tür çalışma yapılabileceğini belirlemeyi amaçladıklarını dile getiren Bildirici, "Bugün itibarıyla Yüksekova'da 8 bin 141 aileye ulaştık. Bu da ortalama 50-52 bin nüfusa tekabül ediyor. Yüksekova'nın üçte ikisinden fazla bir nüfusa ulaşmış bulunmaktayız." dedi.

Bildirici, çalışmalar kapsamında bin 442 aileye, 1 milyon 905 bin 54 lira sosyal ekonomik destekte bulunduklarını kaydetti.

Muhabir:Saim Harmancı

Kaynak: AA