İlçede dünkü operasyonlar sırasında 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken PKK'lıların kaldıkları binalarda yapılan aramalarda ilçedeki kamu binalarının ve güvenlik noktalarının ne kadar mesafede ve kaç derecede olduğunu yazılı notlar ele geçirildi.

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu' devam ediyor. İlçede dünkü operasyonda 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lının cesedi bulundu ve 2 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda 4 tabanca, 2 av tüfeği, 5 el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 7 adet telsiz ele geçirildi. Operasyonda bugüne kadar 145 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 219 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, ilçede devam eden operasyon sırasında çekilen fotoğrafları paylaştı. PKK'lı teröristlerin binaların içine koydukları çuvalların içini amonyum nitrat ile doldurup, güvenlik güçlerinin binaya girdiklerinde patlatarak binayı çökertmeyi amaçladıkları belirtildi. Binalardaki amonyum nitratlı çuvallar hem kendilerini koruma amaçlı, hem de binaları havaya uçurma maksatlı olarak kullanıldığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK'lıların terk ettikleri bir binada yaptıkları aramada ise ele geçirilen notlarda ; ilçedeki kamu binalarının ve güvenlik noktalarının ne kadar mesafede ve kaç derecede olduğu yazması dikkat çeki.

Kaynak: DHA