KIRŞEHİR

Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmendağı'nı korumak için rejim güçlerinin yanı sıra Rusya, İran, Hizbullah ve birçok grupla mücadele ettiklerini ifade etti.

Rusya'nın, bölgede silahlarını denediğini ifade eden Arnavut, şöyle konuştu:

'Rusya'nın katılmasının amacı, silahını denemek. Hazar Denizi'nden Suriye'ye silah atıyor. Çok pahalı silahları deneme yapıyor. Denizaltından füze atıyor Humus'a. Silahını denemek için. Milletimizi büyük tehlikeye attı. Uçaklardan varil atıyor. Bir gün de Türkmendağı'na 48 varil attı. Türkmendağı'nda çok ağır silahlarını kullandı. Attıkları bombalar hacmine göre 250 kilodan başlıyor.'

'Türk bayrağı dalgalanıyorsa korkumuz yok'

Türkiye'de ve Kırşehir'de Türkmenler için yardım kampanyaları düzenlendiğini öğrenince çok duygulandıklarını dile getiren Arnavut, şöyle devam etti:

'Noksanlarımız var. Bu nedenle Türkiye'de, Kırşehir'de kampanyalar yapıyorlarmış diye duyduk. Bir memnuniyet getirmek için geldim. Allah korusun sizi. Malınızı bereketli yapsın. Çocuklarınızı korusun. Siz kuvvetliyseniz biz kuvvetliyiz. Siz sağlamsanız biz de sağlamız. Siz hayattaysanız biz hayattayız. Kırmızı Türk bayrağı dalgalanıyorsa bizim korkumuz yoktur. Türkmenlerin bir lafı var. Anamızdan doğduğumuzda bize derlerdi. Yukarıda Allah, önümüzde Kabe, arkamızda Türkiye var, korkmayız. Çocuklarımız çadırlarda okuyorlar. 6-16 yaş arası çocukların ayakkabı ve çoraba, dağda savaşanlarımızın konserveye ihtiyacı var. Dağda yemek pişirilemiyor. İç çamaşırına, sedyeye ihtiyacımız var.'

Kırşehir Valisi Şentürk ise Türkmendağı'nda adil ve eşit olmayan bir savaşın sürdüğünü belirterek, burada kahramanca bir destan yazıldığını söyledi.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Kaynak: AA