ANKARA - Nazlı Yüzbaşıoğlu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) çocuklara özel hazırladığı eğitici ve öğretici internet sitesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yayına girecek.

Çocukların Türk tarihini ve kültürü ile dünyayı daha iyi tanıyabilmeleri için "YTB Çocuk" internet sitesi hazırlandı.

"Karakterini seç, yıldızlara tıkla, dünyayı keşfet" sloganıyla yayına girecek siteye yarından itibaren www.ytbcocuk.com adresinden erişilebilecek.

Siteyi ziyaret eden çocuklar, karşılarına çıkan Ayça, Gündüz ve Övgün adlı karakterlerden birini seçerek masal okuyabilecek, gezi ve bilim dünyasına ilişkin bilgilere ulaşabilecek, oyun oynayabilecek.

Sitede görme engelli çocuklar için sesli masallar yer alıyor

Hazırlanan sitede çocukların okuması için masallar, görme engelli olan çocukların ya da henüz okuma yazma bilmeyenlerin dinlemeleri için de sesli masallar yer alıyor.

Çocuklar, sitenin "Okuyorum" bölümde görsel ve sesli paylaşılan "Keloğlan ile Sihirli Lokma", "Kirpi Kardeşler ile Tavşanın Yarışı", "Küçük Yaramaz Tilki" gibi masallara erişebilirler.

Sitede yer alan "Geziyorum" bölümünde de, "Harika seyahatler" başlığıyla yer alan seyahat notları, çocukların merak ve keşfetme duygularına hitap ediyor. Çocuklar bu bölümde, Türkiye’nin ve dünyanın tarihi ve turistik yerlerini tanıma imkanı bulabilir.

Sitede, çocukların bilgin ve buluşları yakından tanımaları için hazırlanan "Dünyayı Değiştirenler" bölümü de var. Bu bölümde, Kristof Kolomb, Nicola Tesla, Isaac Newton, İbni Sina, Leonardo da Vinci, Louis Pasteur, Albert Einstein, Biruni, Piri Reis gibi kaşiflerin ve bilim insanlarının astronomi, tıp, matematik, fizik alanlarında insanlığa sundukları katkılar hakkında bilgiler yer alıyor.

Kaynak: AA