Ankara'da YSK binası önündeki kalabalığın bekleyişi devam ederken çok sayıda polis ve TOMA'lar YSK binası önüne geldi. Polis ekiplerinin YSK binası önüne gelmesi nedeniyle hareketlilik yaşandı. Polis ekipleri yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Resmen itiraz yapıldı

CHP, Ankara'da seçim sonuçlarına Yenimahalle'de itirazını resmen yaptı. Yenimahalle İlçe seçim kuruluna 6 bin sandık sonucu konusunda itiraz edildi. Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, öğle saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi. Kalabalık ’AKP halka hesap verecek’, ’Birleşe birleşe kazanacağız’, ’Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı.


TOMALAR YSK ÖNÜNDE 

Protestoların sürdüğü Ankara'daki YSK binasına iki TOMA geldi. 

CHP'li Nazlıaka: En geç 9 Nisan'da belli olacak

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, YSK önünde yaptığı açıklamada ''Önce itirazların değerlendirilip sonra asılması gerekiyor. Bunun itirazı için dilekçe verdik. Sonuçların ilçe seçim kurulllarındaki birleştirilmiş tutanak olarak asılmaması içindi. Bu dilekçeyi YSK değerlendirecek. YSK da sanırım listeleri kaldıracak. 6 Nisan'a kadar bu süreç devam edecek, 9 Nisan'a kadar YSK açıklama yapacak. Ankara'nın kaderi belirlenmiş olacak'' dedi.

CHP'li Cihaner: Bıçak sırtı gidiyor

 CHP Denizli Milletvekili Hüseyin Çelik ise sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirterek ''Çok fazla sayıda arkadaşımız sonuçları inceliyor ve itirazını yapıyor. Tek bir oyun bile peşine düşüyoruz.Şu anda YSK'da bir oy sayım dökümü yok. Melih Gökçek'in açıklamalarını erken buluyoruz, çok bıçak sırtı gidiyor. Teknik tespitler yapıyoruz. Gözünden sürmeyi bile çalacak bir iktidar her şeyi yapabilir. Devlet mekanizması tarafsız çalışmıyor. Yine de güvencemiz YSK’dır yargıdır'' dedi.

Binlerce gönüllü tutanakları inceliyor

CHP Genel Merkezi’nde toplanan yüzlerce gönüllü genç, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarına yardım ediyor. Gençler tarafından Twitter üzerinden toplanan tutanaklar, genel merkezde parti yetkilileri ile birlikte YSK sonuçları ile karşılaştırıldı. Saatlerdir çalışan gençler, tespit ettikleri yüzlerce usulsüzlüğü sisteme şikayet olarak girdi.

AKP'li Salih Kapusuz: Dağıtırım burayı

CHP Genel Merkezi'nde çalışmalar sürerken bir grup partili de Ankara Yenimahalle'deki Seçim Merkezi olarak kullanılan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde nöbet tutmaya başladı. Bu sabah AKP'li Salih Kapusuz beş kişiyle birlikte oy çuvallarının bulunduğu Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geldi. Kapusuz'un yanındakiler ile birlikte merkeze girmesi tepkiye neden oldu.Kapusuz'un kendisine tepki gösterenleri "Dağıtırım burayı" diye tehdit ettiği iddia edildi. Salih Kapusuz daha sonra  "Hırsız Var" sloganları eşliğinde merkezden ayrıldı.

Hüseyin Aygün: İ. Melih arabalarla adamlarını bıraktı

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün yaşananları Twitter hesabından şöyle anlattı:

Ankara Yenimahalle'deki Seçim Merkezi olarak kullanılan Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Durum: Hakim az evvel geldi, bir yurttaşın itirazının incelenip incelenemeyeceğine karar verilecek, AKP'li Salih Kapusuz ve ardından bir TOMA geldi, çevrede 15-20 polis var, İ. Melih arabalarla adamlarını bıraktı, polisin ve Melih'in adamlarının planı provokasyon yaratmak, halk geceden uykusuz, dünden uyanık, sandığı bekliyor..

CHP'li Levent Gök: Seçim kurullarımız görevlerini yapıyor

Ankara Milletvekili  Levent Gök, "Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları değerlendiriyorlar. Her partinin temsilcisi içeride şu anda. Sonuçlara ve itiraz eden sandıklara yapıyorlar. Sonunda bir karar verecekler. Şimdi bu karar hepimiz bekleyeceğiz. Parti temsilcileri ve avukatları da içeride zaten. Şu anda Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun kararını beklemekten başka yapacak bir hususumuz yok. Doğal olarak iktidar partisine mensup milletvekilleri yada bakanlar gelince bir elektriklenme oluyor. Herkesin dikkatli olması gerekir. Seçim kurullarımız görevlerini yapıyorlar. Hepimiz onlara yardımcı olacak. Hep beraber bu itirazları inceliyorlar" diye konuştu.

 

Ülkücü gruplardan destek

Ülkücü gruplar CHP'lilere destek olmak için Nazım Hikmet Kültür Merkezi önüne geldi. 

Gece boyunca YSK önünde eylem


Ankaralı gençler gece boyunca CHP Genel Merkez’de oylarına sahip çıkarken,bir grup  Ankaralı ise Yüksek Seçim Kurulu önünde eylem yaptı.

Mithatpaşa Caddesi üzerindeki YSK binası önünde toplanan Ankaralılar, oy sayımında şaibe olduğu iddiası ile YSK’yı protesto etti.

Eylem sırasında bir ara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in YSK binasında olduğu iddia edildi. Doğrulanamayan iddia, kalabalığı hareketlendirdi. Polisin müdahale etmemesi için Mithatpaşa Caddesi’ni trafiğe kapatmadı. Ancak, yoldan geçen resmi plakalı araçlar oy getirdiği ya da oy çaldığı iddiası ile tepki çekti. Dün gece geç saatlere kadar iki polis helikopteri eylemcileri takip altına aldı. Eylemciler olaysız bir şekilde bugün 14.00’te tekrar toplanmak üzere dağıldı.

Ancak CHP Genel Merkezi’ndeki gençlerin çalışması sabaha kadar devam etti. Gün boyu tutanakları birleştirmeye devam eden CHP’liler, saat 15.00’deki resmi itiraz başvurusuna hazırlandı.