Zincirleme suç’ Cumhuriyet’in 2011 yılının başından itibaren kamuoyunun gündemine taşıdığı Elazığ Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili “46 şüphelinin suçlandığı” iddianame mahkemeye sunuldu. Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu, “2005-2010 yılları arasında ihaleye fesat karıştırmak ve zincirleme görevi kötüye kullanmak”la suçlanıyor.

İhalelerin şirketi Belediye yönetimince gerçekleştirilen ihalelerde on milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı iddiası mülkiye müfettişi ve bilirkişi raporlarına dayanılarak iddianamede yer aldı. Raporlarda ihalelerin büyük bölümünü AKP Milletvekili Tahir Öztürk’ün eskiden sahibi olduğu aile şirketinin aldığı belirtiliyor. AYKUT KÜÇÜKKAYA’nın haberi

AKP’li Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ile suçlanıyor

Yolsuzlukta 46 şüpheli

© Elazığ Cumhuriyet Savcısı İrfan Sarıcı iddianameye, “suçtan zarar gören” bölümüne “Elazığ Belediyesi” yazdı.

AYKUT KÜÇÜKKAYA

Cumhuriyetin 2011 yılının başından itibaren kamuoyunun gündemine taşıdığı AKPli Elazığ Belediyesindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili “46 şüphelinin suçlandığıiddianame mahkemeye sunularak dava açıldı. Elazığ Cumhuriyet Savcısı İrfan Sarıcının hazırladığı 41 sayfalık iddianamedeAKPli Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu, 2005-2010 yılları arasında ihaleye fesat karıştırmak ve zincirleme görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor. Savcı Sarıcı iddianamesinde,suçtan zarar görenbölümüne ise Elazığ Belediyesiyazdı.

2005-2010 yılları arasında belediye yönetimince gerçekleştirilen ihalelerde on milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı iddiası mülkiye müfettişi ve bilirkişi raporlarına dayanılarak iddianamede yer aldı.

Selmanoğlunun da aralarında bulunduğu 46 şüpheli içinde en dikkat çeken diğer isimler, geçen dönem AKP Elazığ Milletvekili olan Tahir Öztürkün kardeşleri Metin Öztürk ve Suat Öztürk. Öztürk kardeşlerin ismi iddianamedesuç tarihi itibarıylaAKP Elazığ Milletvekili Öztürkün eskiden sahibi olduğu aile şirketiHazar Limited Şirketive Öztürk Limited Şirketinin yetkilileri olarak geçiyor.

Savcının iddianamesinde yer verdiği mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporlarda şüpheli bulunan ihalelerin büyük bir bölümünü bu şirketlerin aldığına atıf yapılıyor.

Savcı Sarıcı, AKPli Elazığ Belediyesiyle ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi 2 Aralık 2011 tarihinde Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. 1. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi iade etti.

Savcıdan karara itiraz

Savcı Sarıcı bir üst mahkemeye başvurarak bu karara itiraz etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesi Savcı Sarıcının itirazını kabul etti. Üst mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle Elazığdaki dava süreci başlamış oldu. İtirazı kabul eden Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi 1. Ağır Cezaya gönderdi.

İddianamesinde 46 şüphelinin ismine yer veren Sarıcı, yolsuzluk davasıyla ilgili delillerini, İddia, denetim raporları, müfettiş raporları, bilirkişi raporları, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni kararları, Danıştay kararları, şüpheli savunmaları, tanık beyanları, birleşme ve ayırma kararları olarak sıraladı.

İddianamade önemli raporlara yer veren Sarıcı, Şüphelilerin mahkemenizce yargılamalarının yapılarak üzerlerine atılı eylemlerine uyan suçlardan belirtilen sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına, haklarında her bir cezaları için tedbir kararı uygulanmasına, dosyada mevcut Elazığ belediyesi ihale dosyaları asıllarının karar kesinleştiğinde bu kuruma iadesine, onaylı örneklerinin dosyada delil olarak saklanmasına karar verilmesinikamu adına talep etti.

cumhuriyet