Samsun’da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sebebiyle binlerce öğrenci Açık Öğretim Sınavı’na (AÖF) sınava giremedi. Adaylar, yolların kapanması sebebiyle 09.30’da başlayan sınava yetişemedi.

Samsun ve çevresinde etkili olan kar yağışı AÖF sınavlarına girmek isteyen öğrencilere zor anlar yaşattı. Yollarda kar temizleme çalışmalarının yapılmadığını iddia eden öğrenciler, sınava giremedikleri için mağdur olduklarını anlattı. Mağdur olan öğrenciler, “Bugün saat 09.30’da AÖF sınavlarımız vardı. Fakat yoğun kar yağışı nedeniyle OMÜ’de sınava gireceğimiz yere çıkamadık. Saat 09.50’de sınav giriş yerine varabildik, fakat bize sınava 15-20 dakika geçtiğimiz için içeri alınamayacağımız söylendi.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Cihan'da yer alan habere göre, Sorunlarını Samsun Valiliği'ne iletmelerine rağmen kendilerine AÖF bürolarına başvurmaları söylendiğini öne süren adaylar, yollarda gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması sebebiyle çok sayıda öğrencinin birer yıl hak kaybına uğradığını dile getirdi. Üniversiteye giden yollarda ve üniversite içinde kar temizleme çalışması yapılmadığını aktaran Y.K isimli öğrenci, “Sınav salonlarına en az bir kilometre mesafede bir otobüs kaydığı için yol kapandı. Özel arabalarını yol kenarına bırakan onlarca kimse tipiye karşı koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Zamanında ulaşamayan çok sayıda kimse sınava alınmadı, büyük tartışmalar yaşandı.” dedi.

Binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen Y.K, bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Kaynak: Birgun.net