İstanbul Haber Servisi - Sosyalist hareketin önemli isimlerinden Mihri Belli (95), yüzlerce kişi tarafından Yaşasın devrim ve sosyalizm sloganıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Bellinin kızıl bayrağa sarılı cenazesi, Şişli Camisinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Türk sol hareketinin her kesiminden çok sayıda önemli isim katıldı. Törende Bellinin eşi Sevim Belli, oğulları Hayrettin ve Emre taziyeleri kabul etti. Oğlu Hayrettin Belli, babasınıDobra, neşeli, hayat doluydu. Yeniliklere çok açıktı, bizden daha genç ve cesurdusözleri ile anlattı.

Törene katılan eski Esenyurt Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Türk devrim hareketinin ozanı Nâzım Hikmet, hiç geri tepmeyen silahı da Mihriydi. Devrimci ruhunu hiç kaybetmedi. Devrimcilik ona yakışıyordudedi.

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Bellinin bir inat ve inanç abidesi olduğunu söyledi. Doğan, Belli enternasyonal bir devrimci anlayışa sahipti ama millicilikten çok uzak değildi diye konuştu.

Bir nesil tükeniyor

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de Bellinin her zaman dik bir duruş sergilediğini belirterek İdeolojisini ortaya koyarken şiddeti hiçbir zaman ortaya koymadı. Ulu çınarlar gidiyor, bir nesil tükeniyorsözleri ile duygularını dile getirdi.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Belli, tüm ömrünü devrim ve bağımsızlık mücadelesine adadı. Burada onun görüşlerini savunmayanlar da var. Bu kadar kişinin burada toplanmasının nedeni tüm ömrünü sadakatle mücadelesine vakfetmesidir. Nerede mazlum varsa Belli orada olmuştur dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun çelenk gönderdiği cenaze törenine CHPli milletvekilleri Melda Onur, İsa Gök, Kadir Öğüt, BDPli milletvekilleri Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, eski milletvekili Akın Birdal, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, DİSK Başkanvekili Tayfun Görgün, Vedat Türkali, Rasih Nuri İleri, Turgut Kazan, Ercan Karakaş, Nejat Yavaşoğulları, Yasemin Göksu, Yusuf Çetinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Ünlü edebiyatçı Vedat Türkali, yürüyüşün ardından Belli’yi fotoğrafını öperek son yolculuğuna uğurladı. (Fotoğraflar: VEDAT ARIK)