28 Şubat'ın yasakçı zihniyetini üniversitelerde sürdüren eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç bugün hayatını kaybetti.

1960 darbesinden sonra darbeciler tarafından oluşturulan anayasa komisyonunda yer alan isimler arasındaydı. Uyguladığı başarılı yasaklar nedeniyle Ahmet Necdet Sezer tarafından liyakat nişanıyla ödüllendirilmişti.

Teziç, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitleyen 2007 yılındaki 367 kizini de savunan önde gelen isimler arasındaydı. Hatta bunun için rektörleri toplayarak hükümete bildiri şeklinde uyarılarda bulunmuştu.

Erdoğan Teziç kimdir?

Başörtüsü zulmünün yılmaz uygulayıcısı YÖK eski başkanlarından Erdoğan Teziç hayatını kaybetti.

Erdoğan Teziç 1936 yılında İstanbul'da dünyaya gelmişti. Hukukçu kimliğiyle bilinen Teziç, 28 Şubat sürecinde alınan kararların üniversitelerde tatbik edilmesini sağlayan sembol isimlerden biriydi.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2003-2007 yılları arası Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atanan Teziç'in birçok yasağın altında imzası bulunuyor.

Galatasaray lisesi mezunu olan Teziç, 1959 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Fransa'da Anayasa Hukuku ve Siyaset Bilimi üzerine lisansüstü eğitim yaptı.

1961 Anayasasını hazırlayan ekipte yer aldı. Galatasaray Lisesi müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı,Galatasaray Üniversitesi rektör yardımcılığı ve rektörlüğü görevlerinde bulundu.

8 Aralık 2003'te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atandı.

SEZER'DEN LİYAKAT NİŞANI, FRANSA'DAN ŞOVALYE NİŞANI

2004 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Türkiye Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Eylül 2004'te de Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion d'Honneur (Fransa Devleti Onur Lejyonu Nişanı'nın en üst derecesi olan "Commandeur" (Büyük Şövalye) rütbesine layık görüldü.

Fakat aldığı bu nişanı, Fransa Ulusal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı İnkar Yasası'nı kabul etmesinden dolayı, Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile iade etti.

SABİH KANADOĞLU'NUN 367 GARABETİNİ SAVUNMUŞ, REKTÖRLERE AÇIKLAMA YAPTIRMIŞTI

Ayrıca 2007 Mayıs ayındaki 11. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Meclis Toplantı yeter sayısı hakkındaki görüşlerini, seçimlerin hemen öncesinde YÖK Rektörler komitesini toplayarak basın açıklaması yaptı, 367 milletvekili olması koşulunu dile getirdi.

9 Aralık 2007 tarihinde YÖK Başkanlığı görevinden emekli oldu.


http://www.memurlar.net/haber/663028/yok-eski-baskani-erdogan-tezic-hayatini-kaybetti.html