İstanbul- İddiaya göre, Yeşim B., 14 yaşında evlendiği işsiz Hakan B. ile İstanbul’a yerleşti. Eşinden sürekli şiddet gören Yeşim B., iki ay önce kocasına ayrılmak için, boşanma davası açtı.

Sığınma evinde kalıyordu

Dava açtıktan sonra rahatsız edildiğini ileri süren genç kadın, İstanbul’da bir kadın sığınma evine yerleşti. Bir türlü iş bulamayan Hakan B. ise, 4’ü kız 5 çocuğuyla İzmir’e yerleşti. Hakan B., 21 yaşındaki büyük kızı E.B.’yi evlendirirken, 16 yaşındaki kızı E.B.’yi ise teyzesinin yanına yerleştirdi. Yaşları 3 ile 12 arasında değişen üç çocuğunu ise yetiştirme yurduna veren Hakan B., bir ay sonra karar değiştirdi. Hakan B., çocuklarını yurttan aldı.
 

Barışma teklifini geri çevirdi

İşsiz baba, daha sonra Ürkmez’de evleri bulunan bir yakınının yanına 3 yaşındaki kızı E. ile birlikte 10 gün önce tatile gitti. İstanbul’da sığınma evinde bulunan anne Yeşim B. de çok özlediği küçük yavrusunu görmek için Ürkmez’e geldi. İddiaya göre Hakan B., bir hafta boyunca barışmak istediğini söyleyip eşinin boşanma davasını geri çekmesini istedi. Ancak önceki gece barışma teklifini geri çeviren Yeşim B. ile Hakan B. tartıştı. Hakan B. tartışma sesleri üzerine uyanan 3 yaşındaki kızının gözleri önünde karısını göğsünden bıçakladı. Talihsiz kadın kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Hakan B. gözaltına alındı.

Cumhuriyet