Soyak, 30 Mart 2012 Cuma günü Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazını müteakip, İstanbul Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek.

Soyak Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Yılmaz Soyak, 1932 yılında Refahiye'de doğdu. İlk tahsilini Erzurum'da, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamlayan Soyak, İTÜ İnşaat Fakültesinden Haziran 1955 döneminde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

Yılmaz Soyak, meslek hayatına SSK İnşaat Müdürlüğü'nde başladı. Daha sonra Etibank'ta, Elektrik Etüd idaresinde, Antalya ve Eskişehir dokuma fabrikalarında çalışan Soyak, İzmit'te müteahhitliğe başladı. Köy okullarından başlayarak okullar, askeri tesisler, garnizonlar, hastaneler, lojmanlar, fabrikalar, yol, havaalanı ve konut projeleri yaptı.

1967 yılında sanayi alanına giren Soyak, demir döküm ve kağıt üzerine tesisler kurdu. 1975 yılından sonra yurt dışında Libya, Suudi Arabistan ve Rusya'da birçok projeler gerçekleştirdi. 2000'li yıllara gelindiğinde ise artık tek projede binlerle ifade edilen konutlara imza atmaya başladı. Soyak Holding'in 50 yılı aşkın geçmişine onlarca ''ilk'' sığdırarak öncü projelere imza atan Soyak, 1999-2007 yılları arasında Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Yılmaz Soyak, faaliyet alanları arasında gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sanayi bulunan Soyak Holding'te, 2007 yılından bu yana Onursal Başkan olarak görevini yürütmekteydi. AA