Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, görevine ikinci kere atanmasının ardından, meydana getirdiği yazılmış açıklamada, EPDK adına toy çağda de hedefleri doğrultusunda üstlerine sakıt görevleri namına getireceklerini belirtti. Kurumsal kapasiteyi elan da güçlendirip geliştireceklerini vurgulayan Yılmaz, 'Bir taraftan yatırımcımızın önünü anahtar düzenlemeleri yaşama geçirirken, mahveden odaklı yaklaşımımızdan ödün vermeden piyasaların adil, saydam ve kompetitif yapısını korumaya ve geliştirmeye bitmeme edeceğiz” ifadesini kullandı. 

Mustafa Yılmaz, Türkiye'nin geleceği düşüncesince adil, saydam ve kompetitif erke piyasalarının taşımış olduğu ciddiyete değinerek, “Bugüne değin amme ve hususi bölüm ortaklık ile emsali az tanıdık başarılara imza attık. İnşallah bundan ahir süreçte de ülkemizin doğruluk etmiş olduğu yarınlara kavuşması önünde üzerimize sakıt vazifeyi en güzel biçimde namına getirmeye çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

'Empati ve diyalogtan ödün vermeden devam'

2004 yılından buyana EPDK'da fariza yapmaktan iri alım çalım duyduğunu tabir fail Yılmaz, şu biçimde bitmeme etti:“EPDK diyar ekonomisi düşüncesince dirimsel birlikte kurum. Kurul üyelerimizden bilirkişi yardımcılarımıza, bitirme başkanlarımızdan idare görevlilerimize; tamamı emek vermek arkadaşlarıma bugüne değin gösterdikleri faik gayretten dolayı teşekkürname ederim. Daha meydana getirecek baş döndürücü işimiz var. Empati ve diyalogdan ödün vermeden sektörümüzün geleceği düşüncesince elbirliğiyle çalışmaya bitmeme edeceğiz.”

Yerli ve yenilenebilir kaynaklara vurgu

Yerli ve yenilenebilir erke kaynaklarının en yukarı kurda değerlendirilmesi, yerel kömür kaynaklarının azami seviyede kullanılarak ısıl santrallerin sayısının arttırılması ve kurulacak çekirdeksel santraller ile erke çeşitliğinin sağlanmasının Türkiye'nin erke politikalarının temel noktasını oluşturduğuna dikkati çekici Yılmaz, 'EPDK adına toy çağda de bu hedefler doğrultusunda üzerimize sakıt görevleri namına getireceğiz, toy erke yönetimiyle koordinasyon içinde çalışacak, kurumsal kapasitemizi elan da güçlendirip geliştireceğiz' dedi.

Kaynak: AA