AYDIN-Necip Uyanık

Aydın'ın Germencik ilçesinde 9 yıl önce kaybolan Mahmut İnkaya'nın ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor.

İlçenin dağlık kesimindeki Çamköy Mahallesi'nde, 2009 yılı Temmuz ayında otlamaları amacıyla saldığı atları getirmek için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan evli ve iki çocuk babası İnkaya'dan yaklaşık 9 yıldır haber alınamıyor.

Eve dönmemesi üzerine komşularının da katılımıyla jandarma ve emniyetin yürüttüğü arama çalışmalarında İnkaya'ya dair hiçbir ize rastlanmadı.

Mahalledeki 2 odalı gecekonduda kayıp eşinin anne ve babasıyla yaşayan Fatma İnkaya, yıllardır eşinden hiçbir haber gelmediğini, çocuklarının 9 yıldır baba özlemiyle büyüdüğünü söyledi.

Babası kaybolduğunda 9 yaşında olan kızının lise son sınıfa gittiğini, 13 yaşında olan oğlunun ise vatani görevini tamamladığını anlatan İnkaya, eşinin bulunması konusunda umudunu neredeyse yitireceğini belirtti.

Fatma İnkaya, "Sağsa da ölüyse de bulunsun. Eğer yaşıyorsa da çocuklarının bu halini görsün ve gelsin." dedi.

Gözyaşı döken anne Mefüret İnkaya ise her gün oğlunun fotoğrafına bakıp bir gün çıkıp geleceği hayaliyle yaşadığını dile getirdi.

Oğlunu çok özlediğini vurgulayan İnkaya, şunları kaydetti:

"Bugün gelecek yarın gelecek diye bekliyorum. Yıllardır gözüm kapıda, gelecek diye bakıyorum. Bekliyorum ama yok işte. Öldüğünü de yaşadığını da bilmiyoruz. Çok aradık ama bulamadık. 9 yıldır bir umut, gelecek diye. Oğlu askere gitti geldi ama o hala yok. Her sabah sanki çıkıp gelecek gibi hissediyorum."


Kaynak: AA