İZMİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilmesi, milletvekili seçildiği İzmir'de de sevinçle karşılandı.

AK Parti Genel Merkezi'nce parti genel başkanlığına aday gösterilen ve kurultayın ardından, Başbakan olması beklenen İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adaylığına ilişkin İzmirliler, kentten bir başbakan çıkacak olmasından mutluluk duyduklarını, bakanlığı döneminde İzmir'e büyük katkısı olan Yıldırım'dan kent olarak beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Taksi şoförü Murat Uca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Binali Yıldırım'ın İzmir için değerli bir isim olduğunu ifade ederek, "İnşallah onu başbakan olarak görürüz. İzmi̇r i̇çi̇n önemli şeyler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Tünellerimiz onun sayesinde oldu." diye konuştu.

Esnaf Yaşar Marangoz da Binali Yıldırım'ın İzmir adaylığına işaret ederek, "İzmir Binali Yıldırım'ın kıymetini bilmedi. Başbakan olarak İzmir'e daha çok katkıları olacak. Bir erkek olarak beklentimiz, Spor Toto Süper Lig'de bir İzmir takımını görmek, bu konuda İzmir'e yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Memur İbrahim Ormancı da Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı olmasını mutlulukla karşıladığını belirterek, şunları söyledi:

"Binali Bey işini bilen çalışkan bir insan ve İzmir'e yakışacağını da düşünüyorum. Devlet ve millet için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İzmir'de yaşayan bir vatandaş olarak beklentim, İzmir'in sorunlarını çözmesi. Çok sıkıntılarımız var. Bir yağmur yağdığında yollar su doluyor. Yollar bozuk, İzmir diğer kentlerden geri kaldı. Ben daha çok İzmir'in atılım yapmasını ve Türkiye'de hak ettiği yeri almasını istiyorum."

Öte yandan, Ege Balıkçılar ve Gırgırcılar Derneği üyesi bazı balıkçılar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilmesinin ardından, teknelerine Binali Yıldırım'ın posterlerini asarak, Güzelbahçe'deki balıkçı barınağından körfeze açıldı.

Teknelerinin üzerine, "Balıkçıya bakan Binali Başbakan", "Yanındayız her zaman İzmirli Başbakan", "Balıkçılık Bakanlığı istiyoruz" pankartları asan balıkçılar, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın bulunduğu Bayraklı sahiline kadar körfezde tur attı.

Muhabir: Ahmet Bayram

Kaynak: AA