Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sarf ettiği hakeratamiz sözler için ,’’Eleştirmedi küfretti, hakaret etti. Cumhurun reisine, yani milletin başkanına hakaret etti. Aslında bütün millete onun nezdinde hakaret etmiş oldu’’ dedi.

"LAFA BAKARIM ADAM MI DİYE"

Bakan Yıldırım, NTV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili, "Cumartesi-pazar CHP’nin kongresi vardı. Bu kongrede Kılıçdaroğlu eleştirmedi küfretti hakaret etti kime hakaret etti Cumhur’un reisine yani milletin başkanına hakaret etti. Aslında bütün millete onun nezdinde hakaret etmiş oldu. Bir siyasi parti genel başkanının yapmaması gereken bir iştir. Esasında eleştiri sonuna kadar siyasette de var günlük hayatta da var. Kılıçdaroğlu Atatürk’ün partisinin başında olduğuyla hep övünür Atatürk’ten de örnek aldığı yok. Atatürk’ün siyasi nezaketi kitaplara konu olmuştur. Mevlana, ’Her lafa verilecek cevap var lakin önce lafa bakarım laf mı söyleyene bakarım adam mı’ der. Herkes ne yaptıysa seçimlerde sonucunu alıyor" dedi.

Yıldırım, başkanlık sistemiyle ilgili de, "Vatandaşın bir kaygısı yok. Bu siyasi rakiplerimizin algı oluşturmak üzere ortaya attığı bir söz. Bu sistemde koalisyon yok, güçlü bir Meclis var. Parlamenter sistemde güçler dengesi tam sağlanamıyor. Başkan seçimiyle belediye başkanı seçiminde fark yok" dedi.

OKULDAKİ PATLAMA

Yıldırım, sabah saatlerinde Kilis’te meydana gelen patlamayla ilgili ise "Kilis’in güneyinde 3 adet roket saldırısı ikisi boşa biri okul bahçesinde bir görevliye isabet ediyor ve görevli hayatını kaybediyor. Bir süreden beri o bölgede rejim muhalifi güçlerle DAEŞ ve PYD gibi unsurlar arasında çatışma var. Bizim için bölgenin Suriye tarafı çok önemli. Gereken karşılık veriliyor, verilmeye devam edecek" dedi.

Yıldırım, terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Dün yine kalleşçe 3 polisimizi şehit ettiler. Tabii terörle mücadelede tek sesli olmak çok önemli" dedi.

Bildiri imzalayan akademisyenlerle ilgili konuşan Yıldırım, "Akademisyen diye kendilerini niteleyen grubun yayımladığı bildiri esef vericidir. PKK’nın yazacağı bir bildiri bundan farklı olamazdı. Ne yazık ki teröre alet olmuşlardır. Onlara düşen ’Biz kandırıldık, milletten özür diliyoruz’ demeleridir" dedi.

Kaynak: HABER7.COM