Yıldırım, "Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak" dedi.


Ak Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, PKK'lı teröristlerin eylem için patlayıcı yüklediği kamyonun infilak ettiği Diyarbakır'ın Tanışık Köyü'nde konuştu. Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Tanışık Köyü'nün çok değerli sakinleri. Bugün buradayız. Birkaç gün önce, bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbiri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünün engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarım, bugün acıların paylaşılıp azaltılma, dayanışma günüdür. Tevdi edilen görev sonrasında bakanlarımız ile hemen buraya geldim. Bunun anlamı şudur; bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN TERÖR BELASI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN MUTLAKA ÇIKACAKTIR
Milletimiz rahat olsun emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa harfiyen eksizsiz yerine getireceğiz.

GEREKEN NEYSE HEPSİ YAPILACAK. DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER EDECEK
Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek. Bölgede Temmuz'dan beri devam eden vatandaşlarımızın huzurunu, kardeşliğini bozmaya ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile amansız mücadele veren güvenlik güçlerimizi, askerîlerimiz, şehitlerimiz de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Tekrar başımız sağ olsun."

DİYARBAKIR-DHA

Kaynak: DHA