ERZURUM - Yunus Okur

Son yıllarda kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren Erzurum, dünyanın sayılı kayak pistlerini barındıran Palandöken Kayak Merkezi ile yılbaşında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerine sahip olan Erzurum, yerli ve yabancı turistler için bu yıl farklı ve zengin bir eğlence paketi hazırladı.

Meşaleli kayak ve havai fişek gösterilerinin yapılacağı Palandöken Kayak Merkezi'nde, çok sayıda sanatçı da dağda hizmet veren otellerde sahne alarak yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşatacak.

Erzurum'da turistlere kayak zevkinin yanı sıra cağ kebabı, kadayıf dolması ve kesme çorbası gibi yöresel lezzetler ile birçok eğlence programı da sunulacak.

Otellerde doluluk oranının yılbaşı gecesi yüzde 100'e çıkması beklenen Palandöken'de, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Ortadoğu ülkeleri ile ülke içinden çok sayıda turist şimdiden rezervasyon yaptırdı.

"Her gelen mutlu ve memnun ayrılacak"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken'in insanların gönüllerince zaman geçirecekleri nadide kayak merkezlerden olduğunu söyledi.

Erzurum'un kış sporlarının yanı sıra tarihi mekanları ve yöresel lezzetleriyle de öne çıktığını ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Burası insanların zamanlarını doya doya geçirecekleri, hiç bir şekilde mağdur edilmeyecekleri, sıkıntı çekmeyecekleri ve huzur içinde yılbaşı geçirecekleri bir mekan. Bütün misafirlerimizi yılbaşında ve kayak sezonu boyunca Erzurum'a davet ediyoruz. Gönüllerince zaman geçireceklerine inanıyorum. Onlara o imkanı da sağladık, bunun için de tüm tedbirleri aldık. Her gelen buradan mutlu ve memnun ayrılacak. Biz de misafirlerimizi mutlu olarak buradan ayrılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

"Yeni yıl dolu dolu geçecek"

Otellerinde doluluk oranının şu sıralar yüzde 90'a ulaştığını aktaran Polat Otel Genel Müdürü Bora Kanber de, şunları kaydetti:

"Görünen o ki yılbaşı dolu dolu geçecek. Yılbaşında müzik organizasyonunun yanı sıra dansöz ve yöresel halk oyunları ekibi gösterileri olacak. Misafirlerimizi burada güzel eğlenceler bekliyor. Erzurum dokusuna özgü çeşitli şovlarımız olacak. Biz misafirlerimizi eğlendirmek, güzel vakit geçirmek için hazırız, herkesi Erzurum'a bekliyoruz."

Kaynak: AA