SİİRT

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Şırnak'ta Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin imtihan merkezini düzenlilik sebebi öne sürülerek Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt yerine değiştirmesinin peşi sıra Siirt'e mevrut öğrenciler kendilerine sağlanan imkanlardan ötürü yetkililere teşekkürname etti. Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinden mevrut öğrenciler terör zımnında mağdur olduklarını, emeklerinin boşa gitmemesi düşüncesince savaşım ettiklerini söylediler.

Öğrencilerden İlknur Çelik, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Şırnak'tan Siirt'e 2 gündüz geçmiş geldiklerini ve bu müddet içinde kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkürname etti. Çelik, 'Çok stresliyiz, o derece emeğimizin yararsız gitmemesi düşüncesince aşırı uğraştık. Bizim düşüncesince planlı yolculuk programı kapsamında Tillo ilçedeki İbrahim Hakkı Hazretleri'nde sınavımız düşüncesince afsun edeceğiz. İnşallah bildirme olur. Terör zımnında mağdur olduk' dedi.

Metin Aslan ise Şırnak'a en yaklaşan il Siirt bulunduğunu belirterek, bundan ötürü sınava Siirt'te gireceklerini, burada yetkililerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

'Olayların sonuç bulmasını istiyoruz'

Uludere kazasından mevrut Mazlum Çelik de yaşanmış olan terör olayların sonuç bulmasını istediklerini söyledi. Yaşanan vakalara bariyer kazanmak düşüncesince ellerinden müşterek nesne gelmediğini aktaran Çelik, 'Uludere Çok Programlı Lisesinden geldim. Devlet yurdunda dostlarımla kalıyoruz. Bize aşırı araştırma görevlisi oldular. Allah razı olsun. YGS'ye gireceğiz. Bölgedeki vakalarla ilişik ne desek boş. Bizim yapabileceğiz müşterek nesne yok, inşallah hadisat durur' ifadelerini kullandı.

Öğrenci Narin Çiyamen, Şırnak'ta terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini kaydetti.

Terör vakaları zımnında mağdur olduklarını anlatım fail Çiyamen, şu şekilde bitmeme etti:

'Keşke terör vakaları olmasaydı. Mağdur olduk, Şırnak'ta sınava dönüşmek isterdim. En azından ailemizin beraberinde olurduk ancak çirkin bulunduğu düşüncesince tığ de üzüldük.'

Şırnak'tan mevrut öğrencileri karşılamaktan ve ağırlamaktan mesul Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz ise ferda sınava girecek öğrenciler düşüncesince imtihan evveliyat maneviyat gezileri düzenlediklerini söyledi.

Muhabir: Zekeriya Güneş,Recep Çelik

Kaynak: AA