HEDEF GAZETECİLER

Özden Örnek’e ait olduğu ileri sürülen darbe günlüklerini haberleştiren Ahmet Şık ve Hrant Dink suikastında polisin rolünü irdelediği kitabıyla dikkat çeken Nedim Şener gözaltına alındı. İki gazetecinin yanı sıra Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişinin ev ve işyerlerine “Ergenekon terör örgütü üyesi oldukları” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri” iddiasıyla İstanbul ve Ankara’da baskın düzenlendi.

Ergenekon operasyonu kapsamında gazeteci Nedim Şener, Ahmet Şık ve Prof. Dr. Yalçın Küçük gözaltında

Hedefte gazeteciler vardı

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Ergenekon operasyonu kapsamında Odatvye düzenlenen operasyonun yeni dalgası dün gazetecileri hedef aldı. Aralarında gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener, Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Genel Kordinatörü Doğan Yurdakul’un da bulunduğu 10 kişi İstanbul ve Ankarada gözaltına alındı. Yurt dışında bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Gazeteciler, savcı Zekeriya Özün talebi üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Ergenekon terör örgütü üyesi oldukları ve halkı kin ve düşmanlığı sevk ettikleri iddiasıyla gözaltına alındılar. Ahmet Şıkın evinde yapılan aramada, Fethullah Gülen cemaatinin emniyetteki yapılanmasını anlattığı kitabının taslağına el konuldu.

Ergenekon operasyonu kapsamında İstanbulda haklarında gözaltı kararı alınan, gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Ergenekon davası sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük, Odatv yazarı Sait Çakıra ait ikametlerde dün gün boyu arama yapıldı.

Prof. Yalçın Küçükün Balattaki evinde ve arabasındaki aramalar saatler sürdü. İP üyeleri ve İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Küçüke destek olmak amacıyla Balattaki evin önüne geldiler. Önsel, Türkiyenin sabaha karşı baskınlarla uyandığını belirterek, Tertibe karşı mücadele eden Türkiyenin yiğit gazetecileri ve yazarları toplanıyor. Silivride de tek kişilik hücre zulmü yürürlüğe sokuluyor dedi. Ergenekon davalarının bitirilmemek üzere kurgulandığını, buna bağlı olarak aydınlar, yazarlar ve devrimcilerin toplandığını savunan Önsel, yapılanların cumhuriyet yıkıcılığı olduğunu ileri sürdü. Küçük de gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Ankara’da 6 gözaltı...

Ankara’da da sabah saatlerinde 8 kişiye ait 11 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Polis, Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, yazarı Müyesser Yıldız, muhabiri İklim Bayraktar Kaleli, gazeteci-yazar Doğan Yurdakul, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Coşkun Musluk, Aydın Bıyıklı ve MİT mensubu Kaşif Kozinoğluna ait ev ve işyerlerinde arama yaptı. Bilgisayar imajlarının kopyasını alan ekipler, bazı dokümanlara da el koydu. Aramalar sürerken 6 isim gözaltına alındı. Kozinoğlunun Afganistanda olduğu için gözaltına alınamadığı bildirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 6 isim, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 

‘HUKUKSUZLUK DURSUN’

Nedim Şener’in komşuları gözaltını protesto için camlara ve balkonlara Türk bayrakları astı, “Yeter bu kadar”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Baroya haber vermeden Yalçın Küçük’ün avukat olan eski eşinin bürosunda arama yapılmasına tepki gösteren Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, aramaların somut gerekçeler gösterilmeden yapıldığına dikkat çekti. Feyzioğlu “Artık yeter, bu hukuksuzluk dursun lütfen. Bize bu toplumda demokrasinin olduğuna dair işaretler verin. Toplumun düşünen insanlarına sesleniyorum. ‘Benim başıma gelmedi’ demeyin” diye konuştu.

Şener Sıra bendedemişti

İstanbul Haber Servisi Milliyet gazetesi muhabiri, Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, iki hafta önce 18 Şubat tarihli yazısında Sıra bende demişti.

Gazeteci Şener yazısında, Soner Yalçını da aldılar... Hrant Dink cinayetinde ihmali ve sorumluluğu bulunanların, Ergenekon soruşturmasını yürüten polisler olduğu anlaşıldığından beri bana yapılan uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Sıra sende. Sonere söylüyorduk, bak, oldu. Bavulun hazır mı birader? Kalın pijaman, yün donun tamam mı kardeş diyorlar. Ne korkunç. Doğruları yazanın, sesini yükseltenin yeri hapishane mi? Bunu herkes biliyor ve en acısı bunu herkes kabulleniyor. Kabullenme bir yana, bunun şakası, mavrası yapılıyor ifadelerini kullanmıştı. Şener bir TV programında da ise Adliyeden edindiğim bilgilere göre Yalçına ait bir dosyada benim de adım geçiyor. İddiaya göre söz konusu listede Ergenekon örgütünün Kullanılacak gazeteciler listesinde benim de adım varmış. Buradan çıkışta belki beni de alabilirler değerlendirmesi yapmıştı.





cumhuriyet