Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hamit Yıldırım, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, sanık ve müşteki avukatları katıldı. Mahkeme, daha önce Aziz Turan’ın ifadesinin alınması için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne gönderilen talimat yazısına cevap verilmediğini bildirdi. 


Sanık Hamit Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme, Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen JİTEM davasının bu dosya ile birleştirilmesi talebini reddetti. Mahkeme ayrıca hakkında daha önce yakalama kararı çıkarılan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yurt içinde veya yurt dışında bulunduğunun belli olmadığı gerekçesi ile hakkında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. 

Daha önce Diyarbakır’da görülen dava güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya alınmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, Hamit Yıldırım, Aziz Turan ve Savaş Gevrekçi hakkında, 'taammüden adam öldürmekten' ve ‘halkı isyan ve birbirine öldürmeye teşvik’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.


Cihan