ANKARA - SERTAÇ BULUR

Muş'un Varto ilçesinde ortak eve planlı operasyonda 4 terörist ruhsuz hale getirilirken, aralarında PKK'nın neymiş Erzurum semt sorumlusunun da bulunmuş yer aldığı 4 ad gözaltına alındı.

AA muhabirinin almış yer aldığı bilgiye göre, Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, terör örgütü PKK üyelerinin güruh meydana getirdiği bilgisine vasıl itimat ihsas birimleri hali jandarmaya bildirdi.

Kısa müddette adrese değişik yakınlarda düzenlilik önlemi alan jandarma ekipleri, teröristlere 'Teslim ol' çağrısında bulundu. Teröristlerin ateşle yanıt vermesi için planlı operasyonda 4 teşekkül üyesi ruhsuz bir vaziyete getirildi.

1 milyon liraya derece rütbe

Operasyonda 4 ad de yakalandı. Bunlardan birinin terör örgütü PKK'nın Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı'yı havi neymiş Erzurum semt sorumlusu Mehmet Hayme yer aldığı öğrenildi. Hayme'nin, İçişleri Bakanlığının 'Aranan Teröristler Listesi'nin 'yeşil' kategorisinde arazi almış yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki adların geberik ve ya canlı ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya derece rütbe verilmesi öngörülüyor.

Gözaltına tahsil edilen öteki insanların ise 'Sisi' harf ünlü avrat terörist ile Teknedüzü köyünün bulunan muhtarı Ali Rıza Şahin ve emektar muhtarı Metin Aydoğdu yer aldığı belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il umumi meclisi üyesi yer aldığı bildirildi.

Operasyonda, ortak bazuka ve 4 derinlemesine namlulu tabanca ile bunlara ilişik cephane ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, PKK'nın neymiş Erzurum semt sorumlusu Mehmet Hayme'nin, Varto'da degaje kabiliyetli ortak terör saldırısını birleştirme eylemek üzere kırsaldan geldiğinin belirlendiğini belirtti.

Kaynak: AA