KARABÜK

Karabük Üni̇versi̇tesi̇ akademi̇k yıl açılışı nedeniyle düzenlenen tören için kente gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile AK Parti Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanı Timurçin Saylar'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Özlü, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin yerli otomobil sanayisiyle ilgili sorusuna Özlü, "Yerli otomobilde iş modeli üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlanma aşamasına geldi. Onunla ilgili, proje ve iş modeli ne olacağını Sayın Başbakan'a arz edelim, onaylarını alalım sizinle paylaşacağız. Son aşamaya geldi." yanıtını verdi.

"Demir ve çelik sanayisinde çevre katkı payında sıfırlamaya gidilebilir mi?" sorusuna da Özlü, "Şimdi bunda iki tane konu var. Birisi TRT payı, diğeri de çevre fonu konusu. Yeni bir üretim reform paketi üzerinde çalışıyoruz. Şu anda tartışma aşamasında. Kamuoyunda tartışılıyor. O pakette bu iki konuda özelikle sıvı çeliği cevherden üreten fabrikalar için bir iyilik düşünüyoruz." şeklinde cevap verdi.

"İş adamlarımıza yeşil pasaport vereceğiz"

Bakan Özlü ve beraberindekiler daha sonra Karabük Ticaret ve Sanayi Odasına geçti. Oda başkanı Tuncay Özcan'dan brifing alan Özlü, iş adamlarına yeşil pasaport vereceklerini söyledi.

Yeşil pasaportun özellikle ihracat yapan iş adamlarına verileceğini vurgulayan Özlü, "Yeşil pasaport verme konusunu hem Bakanlar Kurulunda konuştuk hem de TBMM'de de konuşuldu. Bununla ilgili düzenleme yapacağız. İş adamlarımıza, ihracat yapan iş adamlarına yeşil pasaport vereceğiz. Bundan cayma, sapma yok. Yeşil pasaport vereceğiz, daha rahat ihracat yapın, daha rahat gidip gelin. Belirli bir kriteri olacak. Herkes değil tabii ama iş adamlarımızdan büyüme hevesi olan, yurt dışına ihracat yapma hevesi olan, ticaret yapanlara yeşil pasaport vereceğiz." diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Kaynak: AA