Toplantı yoğun bir ilgi gördü. Bu ilgi nedeniyle toplantı salonu yetersiz kaldı. Bazı meslektaşlarımız toplantıyı ayakta, bazıları da yere oturarak izledi. Seminer, 23 Ekim 2011 Pazar günü Bakırköy Adliye Binası Toplantı Salonunda yapılan seminerin tekrarı niteliğindeydi.
 
Toplantının açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güzel yaptı.
 
Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Panelin ilk oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan yönetti.  
 
Bu oturumda konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serdar Kale, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müjgan Tunç Yücel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Karslı, ön inceleme, dava açılması, dilekçelerin teatisi, tahkikat ve dava dilekçesinin içeriği, taraf ehliyeti, dava takip yetkisi, dava çeşitleri ve dava şartları konusunu ele aldı.
 
Panelin öğleden sonra yapılan ikinci oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Başar Yaltı yönetti.
 
Bu oturumda konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yavaş, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Özgür Kiraz, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Evren Kılıçoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyithan Deliduman HMK’da yer alan ispat ve deliller, tanık, bilirkişiler ve keşif konuları üzerinde durdu.
 
Oturum sonlarında soru-cevap bölümü yapıldı. 


İstanbul Barosu