Etkinliğe katılım oldukça yoğundu.  

Etkinlikte;

Ataol Behramoğlu, Mine Kırıkkanat, Ali Sirmen, Melih Aşık, Necati Doğru, Yazgülü Aldoğan, Nihat Behram, Nazım Alpman, Ercan Akyol, İsa Çelik, Prof. Dr. Rona Aybay, Aydın Cıngı, Bülent Soylan, Ali Musa Sarıçimen, Ayhan Erdoğan, Bahattin Yavuz, Muazzez Çörtelek, Mustafa Çebi, Başar Yaltı ve Abdurrahman Bayramoğlu’nun yanı sıra, Prof. Dr. Mesut Parlak, Prof. Dr. Haldun Gülalp, Yargıçlar, Ömer Faruk Eminağaoğlu, H.Hüseyin Köse ve Av. Önay Alpago ile aralarında İstanbul Barosu Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurulu üyeleri, çok sayıda İstanbul Barosu Birlik Delegesinin de yer aldığı kalabalık bir misafir topluluğu hazır bulundu. 

Av.Başar Yaltı, misafirlere hoş geldeniz diyerek açılış konuşmasını yaptı. Başar Yaltı; Yeni Yaklaşımlar’ın ortaya çıkış sürecine ve gelinen noktada düşünülen çalışmalara ilişkin kısa bir bilgi sunduktan sonra, ülkenin içinde bulunduğu süreçte, Örgütlenmenin şart olduğunu örgütlenmede eksiklikler olduğunu ve özellikle tepkileri örgütlemek gerek dedi.

Av.Başar Yaltı'nın Açılış Konuşmasını fotoğrafların altındaki videodan veya aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.
http://www.adaletbiz.com/yazarla-bulusma-etkinligi-acilis-konusmasi-avbasar-yalti-video-kategori,13.html

Ardından Av. Abdurrahman Bayramoğlu’nun özellikle seçilmiş sosyal mesajlar içeren resimlerinden oluşan  Mustafa Çebi ile  birlikte hazırlamış olduğu, “Eylül Yürüyüşü” adlı muhteşem sunumu misafirlerin izlenimine sunuldu. Sunum sırasında bir çok resim misafirler tarafından uzunca alkışlandı.  

Bu muhteşem PowerPoint Sunumu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
http://www.adaletbiz.com/yeni-yaklasimlar-powerpoint-sunumu-video,15.html

Dünyanın 11 Eylül’ü ile Türkiye’nin 12 Eylül’ünden başlayarak, Guantanamo ve Silivri süreçleriyle yeni bir aşamaya gelen, insan hakları, özgürlük, demokrasi ve sınıf mücadelesini, Yeni Yaklaşımlar’ın durduğu yerden tanımlamaya çalışan bu kısa sunumun ardından bazı konuklar kısa birer konuşma yaptılar.

İlk olarak Ataol Behramoğlu söz alarak, tepkilerin örgütlenmesinin önemine inandığını, bir kısım sanatçılarla birlikte kendilerinin de bu amaçla bir örgütlenme çalışması içerisinde olduklarını belirtti.
Yazar Mine Kırıkkanat ise, Yeni Yaklaşımlar’ı çok önemsediğini, kendisinin de benzer bir çalışma sürdüğünü ifade etti. 

Ali Sirmen’de kısa konuşmasında, hukukun sağlığa benzediğini ve kaybedilince kıymetinin anlaşıldığını söyleyerek, hukuk mücadelesine vurgu yaptı. Yazar ayrıca, “Tepkileri örgütlemek için örgütlenecek tepkilerin oluşturulması gerekir.” sözüyle, ülkenin içinden geçtiği sürece özgün bir tanı koydu.

Etkinliğe ortalama 200 kişi katıldı. Sunum ve kısa görüş açıklamalarının ardanlar misafirler yazarlarla tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu.

Etkinlik saat 21:30’da sona erdi.

 

Etkinliğe ait fotoğraflara aşağıdan ve  daha fazlası için Facebook’taki Adalet İsteyenler sayfasından ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/adaletbiz/









Av.Başar Yaltı'nın Açılış Konuşmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.