Gazeteci – Yazar Abdülkadir Selvi daha önce basına sızan VİP dinleme listesinin genişlediğini yazdı.

 Selvi’nin Savcılık’tan aldığı bilgiye göre listede tam 477 ünlü isim var!

İşte Abdülkadir Selvi’nin Yeni Şafak’ta yayınlanan ‘Yeni VİP dinlemede kimler var?’ başlıklı yazısından o bölüm;

 Geçen hafta yine Adliye’deydim. Bu kez “müşteki” olarak. Dinlemelerin her çeşidine sahne olan benim güzel memleketimde bizim de nasibimize, ”VİP dinlemeler” düşmüştü.  VİP dinlemeler bir anlamda karizmayı çizdirmekten kurtarmıştı bizi. “Biz de seni gazeteci bilirdik. Bir dinlemeye bile takılmamışsın” diyenlere, ”bekleyin bizi VİP kapsamında dinlemişlerdir” karşılığını verirdik. Hani büyük lokma ye ama büyük laf etme derler ya bizim ki o hesap.

  “64 VİP dinleme” içinde biz de çıkmayalım mı? Emekli devlet memuru abim üzerinden dinmemişler beni. Türk İntikam Tugayı kapsamında. Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’e ifade verdik. Dinleyenlerden davacı olduk. Ama bir de ne görelim. Bizim VİP dinleme dediğimiz olayda yeni isimler ortaya çıkmış. Ne 64 dinlemesi? Tam tamına 477 kişi dinlenilmiş. Hem de anlı şanlı terör örgütlerine üye ya da yönetici olma suçlamasıyla. Seç beğen al. Kimine İbda-C yazmışlar, kimine Hizbullah. Bize Türk İntikam Tugayı düşmüş.

 Baktım benim örgütten bayağı var. Şimdi sıkı durun size yeni bir bilgi vereceğim. Bu dinlemeler 2009 yılına kadar yapılan dinlemeler. Müfettişler 2009 yılından sonra kimlerin dinlenildiğini tespit etmek için çalışıyor. Bakalım uzun kulaklar cemaati orada kimleri dinlemiş.  Dinlenen arasında ne isimler kimler yok ki? Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur’u, Özel Kalem Müdürü üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Huvzullah Gültekin için alınan dinleme kararıyla Necmettin Erbakan’ı dinlemişler. Erbakan’ın vefat yıldönümünde türlü etkinlikler yapan Milli Gazete ve Saadet Partisi yöneticileri o gün bugündür bir kez olsun paralel yapıya dönüp, “Necmettin Erbakan gibi bir insanı neden dinlediniz?” diye sormadı. Ama bu soruyu sorduğum için bana saldırmayı bir marifet bildiler.

 Şevket Kazan da var. Selam-tevhit kapsamında dinlenilmiş. 28 Şubat’ın iki mağduru olarak Şevket Kazan ve Meral Akşener davacı olmamışlardı. Maruz kaldıkları iğrenç saldırılar karşısında dahi davacı olmayan Kazan ve Akşener’i, ”Kaybedenler Kulübü” ne kaydedeli çok olmuştu. Ama Şevket Kazan burada da şikayetçi olmamış.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesini dinlemişler diyordu ya tastamam orada var. Dinlemelerin bir kısmı AK Parti hakkında kapatma davası açılmadan önce başlamış. Ama dava sürecinde dikkat çekici bir yoğunlaşma var. Anayasa Mahkemesi Üyesi Ahmet Akyalçın, Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, Anayasa Mahkemesi üyesi Necmi Özler’in oğlu Haydar Özler, Anayasa Mahkemesi üyesi Serdar Özgüldür’le bağlantılı olarak Nilgün Özgüldür ve Başkan vekili Serruh Kaleli’yi dinlemişler. Anayasa Mahkemesi’ndekilerin nasibine İBDA-C örgütü düşmüş.

 Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından tam 10 gün sonra fişi Büyük Birlik Partisi’ne takmışlar. Hasan Çağlayan, Yalçın Topçu ve Mustafa Destici’yi dinlenilmiş.

 Bir ipucu da MHP’den. Kaset operasyonu öncesinde MHP yöneticileri de dinlemeye alınmış. Cihan Paçacı bunların başında geliyor. MHP’lileri de İBDA-C üzerinden dinlemiş.

 Yargıtay Ceza Daireleri ile askeri yargıyı özenli bir şekilde dinlemişler. Ama rekor Emniyet Genel Müdürlüğü’nde. Mustafa Gülcü ve Sabri Uzun başta olmak üzere tam 127 Emniyet mensubunu dinlemeye almışlar. Hem de azılı terör örgütleri üzerinden.

 Paralel Yapı MİT’i de dinlemiş. Orada bir isim var. Onun üzerinden Mehmet Eymür’ü mü dinlediler yoksa o şahsı mı tam çıkaramadım. Ama 3 MİT mensubunu şakır şakır dinlemişler.

 Ama en eğlencelisi gazeteciler. Aslı Aydıntaşbaş’ın İBDA-C’li ,Cüneyt Özdemir’in Hizbullahçı olduğunu oraya gidince öğrendim. Akif Beki de organize bir iş olduğundan hep şüphe etmişimdir ama Sedat Ergin’in terör bağlantısını da keşfetmiş bulunuyorum.  Akif abi ne iş…

 Oldu olacak Ahmet Hakan’ın sicilini de ortaya dökelim. Sakalına bakıp Ahmet Hakan Coşkun’u Hizbullahçı yapmışlar. Hadi iyisin Ahmet Hakan seni de boş geçmemişler. Yoksa Melih Başgan seni tefe kor, twitter’da TT (Trend Topic) olurdun.

 İşin şakaya gelir tarafı yok.  Üzerlerinde tek tip, ”sıfır” yazan siyah tişörtlerle mahkemelerde şov yapan paralel yapının polisleri muhatabım değil. Ama adliyelerin önünde Cevşen ve Kur’an-ı Kerim okuyarak onlara destek veren cemaat mensupları.

 Bir dini cemaat, terör örgütü üyesi olarak gösterip masum insanları niye dinler?

 Bir dini cemaat MİT’i niye dinler?

 Bir dini cemaat, KPSS’de soru hırsızlığını niye yapar? Çıkarın o “sıfır” yazan tişörtleri üzerinizden. “Casus kulak” yazan tişörtlerinizi giyin.

 Allah aşkına bu istihbarat ve dinleme merakı hangi tebliğ vazifesinde yer alıyor?

 yenişafak

http://www.akasyam.com/yeni-vip-dinleme-listesi-geliyor-kimler-var-kimler/