Türkiye'nin en gözde müzik gruplarından Yeni Türkü, ABD turnesinin New York durağında, müzikseverlere unutamayacakları bir konser verdi. New York'ta, Drom adlı gece kulübünü dolduran kalabalık, Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu'nun söylediği bütün şarkılarına eşlik ettti. Boston'da verdikleri konserin ardından, New York'a geçen ve burada çoğunluğunu ABD'de yaşayan Türklerin oluşturduğu izleyicilerin karşısına çıkan Yeni Türkü, sevilen türkülerle izleyenleri coşturdu. Grubun solisti Derya Köroğlu'nun, 'Silivridekiler için' söylediği türküler, izleyicilerden büyük alkış topladı. New York'tan sonra Miami, Minneapolis ve Chicago'da da sahneye çıkacak olan Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu, 'ya yaptığı açıklamada Amerika'da gördükleri yoğun ilgiden memnunluk duyduklarını söyledi. Köroğlu ABD konserlerinin giderek daha coşkulu olmaya başladığını belirtti ve “Amerika bizi seviyor, biz de Amerika'daki arkadaşlarımızı seviyoruz. Burada çok güzel konserler yapıyoruz" dedi.
 
“Türkiye'de yaşadıklarımız hiç beklemediğimiz şeyler"
 
Türkiye gündemi ile ilgili sorulara da yanıt veren Derya Köroğlu, "Ne yazık ki Türkiye'de yaşadıklarımız aslında hiç beklemediğimiz şeyler. Şöyle bir 25-30 yıl öncesine, Yeni Türkü'nün ilk kurulduğu günlere gidersek, 2000'li yıllarda ne olacağı konusunda çok açık bir şey de düşünüyorduk belki ama, herhalde Atatürk Cumhuriyeti üstüne çok daha çağdaş bir toplumun kurulacağını umut ediyorduk. Ama biraz hayal kırıklığı oldu doğrusu 2000'ler. İleriye doğru da çok iyi bir gidişatı yok diye düşünüyoruz. Ama tabii ki geleceğe olan umutlarımızı asla, asla yitirmiyoruz. Fırtına'yı yine söylüyoruz" diye konuştu.
 
“İnsanlar bir emirle içeriye alınıyorlar"
 
Sahnede bazı türkülerini Silivri'de tutuklu kişiler için söyleyen Derya Köroğlu, Türkiye'de insanların bir emirle içeri alındıklarını dile getirdi. Köroğlu, "Hiç bir hukuki gereckesi olmadan, gazeteciler içerde, tutuklanabiliyorlar. Silivri'de insanlar nöbet tutuyorlar. Herkes dışarıdan baskı yapıyor. Ama buna rağmen emir demiri kesiyor ve suçsuz insanlar, suçsuz olduğunu açıkça bildiğimiz insanlar, hukuk ezilerek, yök edilerek içeride tutuluyorlar. Bunun bir sonu gelecek. Sonu geldiğinde de her halde şimdiki hükmedenler için iyi olmayacak diye düşünüyorum" dedi.
 
"Taraf değilseniz, sizi yok etmeye çalışıyorlar"
 
Türkiye'de yaşanan sorunların müzik dünyasına da yansıdığını dile getiren Derya Köroğlu, "Şimdiki durumlarda, şöyle acı bir şey de var. Türkiye'de taraf değilseniz, onların tarafından değilseniz, sizi yok etmeye çalışıyorlar. Bu çok açık. Ama bunları da hala demokrasi var diye yutturmaya çalışıyorlar. Halkın yüzde ellisi zaten cahilane bir biçimde, bir takım söylenenleri kabul ediyor ve veriyor. Ama biraz düşünüp, bu ülke hakkında, bu ülkenin geleceği hakkında kaygıları olan insanlar da başka bir şey söylemeye çalışıyorlar ve onları da yok etmeye çalışan, işlerini, ekonomisini yok etmeye çalışan insanlar var. Biz de bunların arasında olabiliriz bu arada. Yani nereye kadar dayanabiliriz, bunu göreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr