TBMM'de bu hafta kamuoyunda mini torba olarak adlandırılan Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi ile Anayasa Mahkemesi uyum tasarısı görüşülecek. -Adalet Komisyonu'nda Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması amacıyla hazırlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı ile yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak. Komisyon tasarıların görüşmelerine 23 Mart Çarşamba günü başlayacak ve çalışmaların tamamlanamaması halinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de çalışacak. Bayındırlık Komisyonu'nda ise AKP'lilerin Yapı Denetimi Hakkındaki değişiklik teklifi ile İmar Kanunu ile ilgili değişiklik teklifleri 23 Mart Çarşamba günü ele alınacak.

-Geçen hafta Cuma günü Meclis Başkanlığı'na sunulan Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören tasarının da Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

ANKARA (ANKA) - TBMM'de bu hafta kamuoyunda mini torba olarak adlandırılan Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi ile Anayasa Mahkemesi uyum tasarısı görüşülecek. Adalet Komisyonu'nda Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması amacıyla hazırlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı ile yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak. Komisyon tasarıların görüşmelerine 23 Mart Çarşamba günü başlayacak ve çalışmaların tamamlanamaması halinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de çalışacak. Bayındırlık Komisyonu'nda ise AKP'lilerin Yapı Denetimi Hakkındaki değişiklik teklifi ile İmar Kanunu ile ilgili değişiklik teklifleri 23 Mart Çarşamba günü ele alınacak.
Meclis Genel Kurulu haftaya, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan ve kamuoyunda mini torba olarak adlandırılan Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören kanun teklifiyle başlayacak. Temel kanun olarak görüşülen teklifin ilk 15 maddesi kabul edilirken görüşmelere ikinci bölüm üzerinden devam edilecek. Teklife göre özerk spor federasyonları, bağımsız spor federasyonları olacak. Federasyon kararının ardından, 10 gün içinde Tahkim Kuruluna başvurulacak. Kurul, sportif faaliyetlerin iş ve işlemlerinde 10 iş günü, diğer konularda ise 3 ay içinde karar verecek. Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT'ten emekli olanlar ile en az 5 yıl bu görevlerde çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görevlerinden ayrılanlar özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmaksızın özel güvenlik görevlisi olabilecek.
Genel Kurul'un bu hafta bir başka önemli gündem maddesi ise 12 Eylül referandumuyla kabul edilen anayasa değişikliği çerçevesinde Anayasa Mahkemesini yeniden yapılandırılan kanun tasarısı olacak. Temel kanun olarak görüşülecek tasarıya göre Yüksek Mahkeme üyeleri 12 yıl için seçilecek. Bir kimse iki defa üye seçilemeyecek. Herkes temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilecek. Anayasa Mahkemesinin Yüce Divan olarak verdiği kararlar ile parti kapatma davalarında aldığı kararların yeniden incelenmesi istenebilecek.

-KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ-

Genel Kurul'un yanı sıra komisyonların da gündemi yoğun olacak. Adalet Komisyonu'nda, geçen hafta Meclis'e sunulan yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı ile yasadışı telefon dinlemelerle ilgili TCK'daki haberleşme ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarına verilen cezaları yeniden düzenleyen tasarı görüşülecek. Komisyon çalışmalarını tamamlayamaması halinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de çalışacak. Bayındırlık Komisyonu'nda ise AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ve arkadaşlarının, yapı denetimi ile İmar Kanununda değişiklik öngören teklifleri 23 Mart Çarşamba günü ele alınacak. Milli Savunma Komisyonu'nun da bu hafta toplanarak Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören tasarını görüşmesi bekleniyor.(ANKA)