İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla KADEM'in Kısıklı'daki genel merkez binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, üç yıl önce büyük bir heyecan ve coşkuyla, kadının toplumda olması gereken yeri yeniden inşa etmek için bir yola çıktıklarını söyledi.

İnsanlık adına büyük dramların yaşandığı bir zaman diliminden geçildiğine işaret eden Yılmaz, "Batının, kendi dışındaki ülkelere ihraç etmeye çalıştığı meşruiyet argümanlarındaki samimiyetsizliğin, eşitliğin, özgürlüğün, insan haklarının, evrenselliğin ve tüm bu iddiaların iflasına şahit oluyoruz. Bugün dünyada milyonlarca insan ve bilhassa insanlığı yoğuran neslin devamını sağlayan kadınlar açlığın, yoksulluğun, zulmün, şiddetin pençesinde hayata tutunmaya çalışıyor." dedi.

"Bizim de bir rabiamız var"

Kadın ile erkek arasındaki ilişkilerde ve toplumsal hayatın dizaynında hakkaniyetli, adaletli, ölçülü, dengeli ve insaflı olmanın önemine dikkat çektiklerini anlatan Yılmaz, KADEM'in artık salt bir kadın hareketi olmanın ötesinde, toplumun değişim ve dönüşümünü ilgilendiren tüm konulara dokunmaya çalışacağını kaydetti.

KADEM olarak toplumsal, ahlaki, manevi, öz değerlerine saygılı, kalkınmayı hedef alan bir toplumu inşa etmeyi dert edindiklerini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu doğrultuda her geçen gün büyüyen ailemiz ile kadınların toplumumuzun sorunlarına alternatif çözümler üretmek, öz değerleriyle barışık, entelektüel birikime sahip, geleceğe yürüyen gençler yetiştirmek için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Bizler sizlerin yolundan gitmeyi çok seviyoruz. Bizim de bir rabiamız var. Bir, güçlü kadın, güçlü aileyi oluşturur. İki, güçlü kadın güçlü toplumu oluşturur. Üç, güçlü kadın, güçlü ekonomiyi oluşturur. Dört, güçlü kadın, güçlü milleti, güçlü beraberliği ve güçlü devleti oluşturur. Biz de rabiamızı bundan sonraki tüm toplantılarımızda tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışıyla devam ettireceğiz. Bunun içerisinde güçlü bir kadınla, güçlü devleti sizin önderliğinizde yeniden oluşturmaya devam edeceğiz."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

Kaynak: AA