KIRIKKALE

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çeşidinden hesaplı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında toy kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkale'den başlanacağı bildirildi.

Kırıkkale Valiliğinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, 14 Mart'ta Kırıkkale ve ilçelerinde kimlik kartı başvurularının alınmaya başlanacağı belirtildi.

TCKK'nın elektronik ve görsel yerine birlikte baş döndürücü asayiş unsurunu barındırdığına dikkati çekilen açıklamada, şu bilgilere arazi verildi:

'TÜBİTAK çeşidinden geliştirilen kriptolarla mahfuz TCKK'nın ihtiva ettiği bilgilere art oruçlu ulaşılmasının önüne geçilmiş, böylecene imitasyon edilmesi ve kopyalanması olanaksız duruma getirilmiştir. TCKK, toy dünyanın gelişmelerine koşut yerine yaşamımıza teknolojik gelişmelere akla yatkın ve emin kimlik tasdik dalında sayımsız yarar sağlamakla birlikte, bire birlikte sürede toy tasarruf sahalarına açıkça birlikte mimaride mutasavver olup temaslı ve temassız çipe sahiptir. Vatandaşlarımızın kimlik ve biyometrik verileri erdemli güvenlikle korunum edilmektedir. Uluslararası standartlar, ahenklilik esasları ve asayiş kriterlerine cemaat yerine TÜBİTAK çeşidinden geliştirilen ulusal işletim sisteminin kullanıldığı kimlik kartı, bu özelliği ile ulusal birlikte güvenliği de yanında getirmektedir. Kimlik bilgilerimizin hem millî hem de arsıulusal ölçüde güvenliğini iletmek amacına işlev eden ulusal işletim sistemi, arsıulusal hepsi asayiş testlerinden başarıyla geçmiştir.'

Açıklamada, kimlik kartını kabul etmek düşüncesince ülke ortamında kaymakamlık kişi müdürlüklerine, ülke haricinde ise aut temsilciliklere bizzat müracaat yapılmasının gerektiği kaydedildi.

Muhabir: Zekeriya Karadavut

Kaynak: AA