İSTANBUL

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, TL'nin bugün dolar karşısında değer kazanmasının, Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklandığını vurguladı.

Matys, ancak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırması halinde TL'nin bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in tekrar yeni kabinede bulunmasının da TL'yi desteklediğini aktaran Matys, Türkiye'de piyasaların bu haberle de rahat bir nefes aldığını dile getirdi.

Matys, Başbakan Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklamasıyla TL'nin dolar karşısında güçlü performans gösterdiğine dikkati çekti.

Politikada süren bu kısa süreli belirsizliğin, Türkiye'nin ufkunu olumsuz etkilemediğinin altını çizen Matys, bundan sonraki adımın anayasal değişiklikleri içerecek bir hareket olacağı öngörüsünü paylaştı.

Matys, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faiz oranını sabit bırakmasının, beklenen bir gelişme olduğunu da kaydetti.

"Şimşek'in tekrar kabinede yer alması piyasalar için iyi haber"

TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Cristian Maggio, bundan sonraki dönemde yeni anayasa sürecinin ön planda olduğunu belirtti.

Şimşek'in tekrar kabinede yer almasının piyasalar için iyi haber olduğunu ifade eden Maggio, TCMB'nin gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 10,00'dan yüzde 9,50'ye indirmesinin beklenen bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Maggio, TL'nin bu karardan sonra yatay bir seyir izleyeceği öngörüsünde de bulundu.

Muhabir: Burhan Sansarlıoğlu

Kaynak: AA