Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanında çalışmaların hızla devam ettiğini, 2018'in ilk çeyreğinde yeni havalimanının açılışını yapacaklarını söyledi.

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Özdemir, yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladıklarını, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptıklarını dile getirerek, "Bu hafta pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız, beraberindeki 4 bakan ile birlikte yeni havalimanına geldi." dedi.

Şantiyede 3 saate varan geniş bir toplantı yapıldığı bilgisini veren Özdemir, bütün sahanın hem havadan hem de karadan gezildiğini dile getirdi.

Özdemir, yeni havalimandaki örnek bir terminali de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiklerine dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız yeni havalimanını sık sık ziyarete geliyor. Kendisi yeni havalimanında özellikle yerli ürün kullanılması hususunda uyarılarda bulundu. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek, "Projedeki aksaklıkları Sayın Cumhurbaşkanımız bizden önce takip ediyor. Gerekli program koordinasyonu sağlandı" dedi.

Kaynak: AA