Musa D.'nin gözaltına alınmasından sonra olayla ilgili yeni görüntü de ortaya çıktı. Görüntüye göre, Suriyeli çocuğun, motorsikletiyle giden seyyar satıcının kafasındaki şapkasını aldığı, olayın bu andan sonra gerçekleştiği ortaya çıktı. Kentte temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, çocuğun bulunmasını istemesi üzerine polis çalaşmalarını bu yöne kaydırdı, ancak yardım almak isteyen bazı ailelerin, kendi çocuğu gibi gösterip yalan söyledikleri öğrenildi.

Kentin gündüzleri en işlek bölgelerinden birisi durumundaki Kemeraltı Çarşısı'nda, Hisarönü Camisi yakınında dün yaşanan olayda, seyyar pilavcılık yapan Musa S.'nin, Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatma anlarının görüntüsü büyük tepki çekti. Görüntülere göre Musa D.'ye ilk olarak vatandaşlar tepki gösterdi. Ancak tepki bununla sınırlı kalmadı. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla, polis Musa D.'yi gözaltına aldı.

YENİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI
Soruşturması Cinayet Büro Amirliği'nde yürütülen Musa S.'nin ifade alma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Musa S. hakkında savcının vereceği talimata göre işlem yapılacağı öğrenildi. Bu arada, dün kentte temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, çocuğun bulunmasını istemesi üzerine, polis çalışmalarını bu yöne kaydırdı. Ekipleri, gerek Kemeraltı Çarşısı'nda gerekse de Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaşayanlardan çocuğun yerini öğrenmeye çalıştı. Kurumlardan yardım almayı uman birçok ailenin, dayak yiyenin kendi çocuğu olduğu yalanını söylediği aktarıldı.
Türkiye genelinde büyük infiale neden olan olayın hemen öncesine ait görüntüler de ortaya çıktı. İkinci görüntülere göre, motosikletiyle çarşı içinde giden Musa S.'nin durduğu sırada, Suriyeli çocuğun kafasındaki şapkayı aldığı, olayın da bundan sonra yaşandığı anlaşıldı. Olaya tanık olan vatandaşlar, çocukların zaman zaman yaramazlık yaptığının bir gerçek olduğunu, ancak ne olursa olsun yaşanan olayın üzücü olduğunu vurguladı.Suriyeli çocuğu şiddet uygulayan esnaf gözaltına alındı

İZMİR Kemeraltı Çarşısı'nda, kızdığı küçük yaştaki Suriyeli çocuğu koşarak yakalayıp yere savuran seyyar satıcı Musa S., İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla gözaltına alındı. Ayrıca İzmir Valisi Mustafa Toprak Suriyeli çocuğun bulunarak ailesine sosyal ve ekonomik destek verilmesi konusunda talimat verildiğini açıkladı.

Olay,öğle saatlerine Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi. Kemeraltı'nda kıyafet satan bir işlerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle ortaya çıkan olayda, pilav tavuk sattığı öğrenilen seyyar satıcı Musa S., arkasından koşup yakaladığı Suriyeli küçük yaştaki çocuğu kollarının altından tutup havaya kaldırdıktan sonra büyük bir öfkeyle yere savurdu. Çevredekilerin tepki göstermesinin ardından olay yerinden uzaklaşan Musa Ş., İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Musa S.'nin emniyetteki ifadesinde küçük çocuğa motorunu ittiğini ve şapkasını yere düşürdüğü için kızdığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan İzmir Valisi Mustafa Toprak'ta Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Vali Toprak açıklamasında 'Basın görüntüleri çıkan ve hiçbir şekilde kabul edilemez çocuğa yönelik şiddetin faili emniyet tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü' de şiddete uğrayan çocuğun bulunması ve aileye sosyal ve ekonomik destek için talimatlandırıldı. Çocuğa şiddet görüntülerini ileten ayrıca olay yerinde vicdani ve toplumsal tepki gösteren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

ÇOK PİŞMANMIŞ

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'nda, Suriyeli çocuğu kaldırıp yere çarpan seyyar pilavcı Musa D., polisteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. 'Kasten yaralama' ile suçlanan Musa D., adliye girişinde, 'Pişmanım, çok pişmanım' dedi.

Musa D. ile birlikte adliyeye gelen yakınları da onun büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. Bu arada polisin, dayak yiyen Suriyeli çocuğu bulma çabaları da sonuçsuz kaldı. Ancak çocuk bulununcaya kadar araştırmasını sürdüreceği açıklandı.

Kaynak: DHA