ADANA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, demokratik ve sivil polis polis bir anayasa istediklerini belirterek, 'Yeni bir anayasa istiyoruz, ancak meclisteki partilerin hiçbirinin yeni, sivil, demokratik bir anayasa sıkıntısı yok. Herkes kendine gereğince bir anayasa istiyor' dedi.

Destici, partilileriyle Adana Öğretmenevi'ndeki buluşmasında demokratik bir sivil polis polis anayasa istediklerini anlatım etti.

Meclisteki partilerin tutumunu eleştiren Destici, şunları söyledi:

'Yeni bir anayasa istiyoruz ancak meclisteki partilerin hiçbirinin yeni, sivil, demokratik bir anayasa sıkıntısı yok. Herkes kendine gereğince bir anayasa istiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti, 'başkanlık sistemi' bulunan ve öz iktidarlarını sürdürecekleri bir anayasa istiyor. CHP, statükoyu koruyor, seküler laikçi bir iyilikle bir anayasa varlığı istiyor. MHP'nin filhakika ne istediği muhtemelen değil. Bir bakıyorsunuz aleyhte konuşuluyor, bir bakıyorsunuz lehte konuşuluyor. Anlaşılmaz bir iktisat ve iktisat var. Ama neticede iktidarın işine ne yarıyorsa o oluyor. HDP zaten, tecezzi ve yarıcı bir anayasa istiyor. İki milletli, dü girişken bir anayasa istiyor. Hatta, önceki atakta dü devletli mahalle muhtarı bir bölge, sonraları öz devletini istiyor. Bunların millete verebilecekleri bir nesne yok.'

Destici, AK Parti'den siyasal partiler yasasını ve intihap kanununu değiştirmesini, toy intihap kanununa gereğince intihap yapılmasını ve oluşacak meclisin toy anayasayı yapmasını istedi.

Muhabir: Yusuf Koyun

Kaynak: AA