Güncel meselelerin istişare edildiği iftarda TÜGEM Başkanı Raşit Yemişen; Katar krizi dahil güncel sorunların çözümü konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

ADALET HASSAS BİR TERAZİDİR

Türkiye'nin etkin düşünce platformlarından Türkiye Gelişim Merkezi TÜGEM'in iftarında bir konuşma yapan TÜGEM Başkanı Raşit Yemişen; "Adalet güneşi elbet bir gün FETÖ'nün de, FETÖ'cülerin de, onlara arka çıkanların da, onlarla omuz omuza verenlerin de üzerinde doğacaktır", dedi.

"BU ÖRGÜTLERİN ELLERİNDE MİLYONLARCA MÜSLÜMANIN KANI VAR"

Meselenin yalnızca 249 vatan evladımızın şehit olması meselesi olmadığının da altını çizen Yemişen; Bu örgütlerin ellerinde milyonlarca müslümanın kanı vardır, bu örgütler insanların din algısı ile de oynamış ve insanlar dillerinde Allah olmakla birlikte Allah'tan ve Rasulü'nden bir o kadar da uzaklaştırılmışlardır. Eli kanlı olan sömürgeci zihniyetler bu örgütler eliyle şirin gösterilmiş mazlum olan İslam ve insanlık her zaman en ağır ithamların muhatabı olmuşlardır. Tüm bunların hesabı hem bu örgütlerden, hem de dünyanın hakimi olduğunu zaeden ve üst akıl geçinen zavallılardan bedeli ne olursa olsun en ağır şekilde sorulmalıdır. Adalet o vakit yerini bulacaktır, dedi. Yemişen konuşmasına şöyle devam etti;

KATAR MESELESİNİ ANCAK BÖYLE ÇÖZÜME KAVUŞTURURUZ

Biz acele pişmiş aşa bile yetsin diye su katmaya çalışan bir topluluk olduk. Halbuki acele giden ecele giderdi bizim kültürümüzde. Peki biz nerede neyi yanlış yapıyoruz ki, her şeyi acele yapmamıza rağmen hiçbir şeye yetişemiyoruz. Olmakta olan her bir şeyi yorumlamakta bile geciktiğimiz bu halde neyin nesi. Biz hangi ara bu kadar geriden gelir olduk ve bizi buna iten, bizi böyle olmaya zorlayan neden neydi?

Bu soru o kadar önemli bir soru ki değerli misafirler, bu sorunun cevabı net ve doğru bir şekilde verilirse işte o zaman insanlığın istiklali için bir medeniyetin inşasına yeniden başlanabilir. Bu soru ve bu soruya verilecek cevap işte bu kadar önemli. İşte İslam Medeniyeti, İşte Selçuklu, İşte Osmanlı.

Hz. Peygamber Efendimiz tarım toplumu ile savunma sanayi ve ekonomisi son derece gelişmiş olan Mekkelileri Bedir'de hüsrana uğratmıştı. Tarık Bin Ziyad hiç umulmayan, tahmin edilemeyen ve öngörülemeyen bir hamle ile Endülüs Emevileri'nin temelini atmadı mı? Osmanlı Devletinin göçebe bir toplulukken kim öngörebilirdi dünyanın hükümdarı olacağına.. Görünen o ki bizim algı ve ayarlarımızla gerçekten çok akıllıca oynanmış. Demem o ki top, tüfek, sanayi, ekonomi evet bunlar çok ama çok önemli olmakla birlikte asıl öncelikli önemli olan, herşeyden bağımsız olarak kullanacağımız stratejik zeka, bu zekaya istikamet verecek sağlam bir iman, kaliteli ve değerlerimizle bütünleşmiş bir eğitimle sağlanacak kemal-i sermediyet, köklerimizden gelen cesaret, özümüze hayat veren sabır ve en nihayetinde olduracak olana iltica ve olan olmayan herşeye hamd ve şükür...Bunlar olursa öngörü olur, bunlar olursa hedefler yerini bulur, planlar tutar, stratejiler çözer...Bunlar olursa Katarı, Filistini, Yemeni, Doğu Türkistanı, Avrupa Birliğini, Küresel kapitalist sistemi iyi okuruz, bölgeyi anlamakla kalmaz, yönlendirir ve yönetiriz, bunlar olursa ancak biz var oluruz, bunlar olursa yine önümüzde kimse duramaz, bunlar olursa biz de, tüm İslam ülkeleri de ve tüm insanlık da hayat bulur...

Kıymetli misafirler,

Türkiye Gelişim Merkezi TÜGEM Platformu olarak 24 Eylül 2014 tarihinden bu yana gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle akıllara özgürlük sağlamaya, düşünce planı içerisinde bakacakları farklı açıları da insanlara kazandırmaya ve olayları doğru süzebilecekleri bir alanı tüm insanlığın istifadesine açmaya gayret ettik.. Onlarca faaliyet icra ettik..Suçu sabit olmayan hiçbir şeye suçlu demedik, tümü yanlış olmayan hiçbir şeyin tümü yanlış diye üzerine de gitmedik. Bizim amacımız kaybetmek, kaybettirmek, yıkıp dökmek asla olmadı. Bizim amacımız tüm insanlığın hayat bulabileceğı taze bir nefes olabilmek, bir gönüle girebilmekti. Tüm çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda geliştiriyor ve yapılandırıyoruz. Platformumuz bu gün sizlerin de destek ve gayretleri ile daha kararlı bir şekilde bir think thank mantığı ile yeni yapılanmalarında çalışmalarını tamamlamak üzere. Bizler anlayış olarak yurt dışındaki think thank kuruluşlarından daha avantajlıyız. Çünkü bizler her türlü planın üzerinde mutlak bir planlayıcıya inanıyor ve dünyanın tartışmasız en büyük stratejisti Rasulullah S.A.V. i örnek alıyor ve oradan besleniyoruz. Yolumuz uzun ve yorucu. Rabbim bu yolda ayaklarımızı istikamet üzere sabit kılsın.

Düzenlenen iftar Katar ve Arabistan konuları öncelikli olmak üzere güncel meselelerin istişare edilmesi ile son buldu.

Kaynak: HABER7.COM