GAZİANTEP

Yunus Emre Enstitüsünden (YEE) yapılan açıklamaya göre, kırtasiye malzemelerinin yer aldığı 7 bin 500 çanta, enstitü ekipleri tarafından, Kilis'in Elbeyli ilçesinden Suriye'nin Çobanbey Sınır Kapısı'na getirildi.

Buradan bölgedeki okullara ve kamplara ulaştırılan çanta ve malzemeler, Suriyeli çocuklara dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, kırk ülkede 50'den fazla merkezi ve 119 farklı irtibat noktası bulunan enstitünün, "insanlık için farkındalık" oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, Suriye'de yaşanan insanlık dramına devlet ve millet olarak sessiz kalmadığını, çeşitli kamu kuruluşları aracılığıyla Suriye halkına el uzattığını aktaran Ateş, şunları kaydetti:

"Devletimizin bütün kurumları, kendi amaçları doğrultusunda hizmet verirken enstitümüz de kanunun verdiği yetkiye dayanarak, Suriyeli çocuklara eğitim süreçlerinde ihtiyaç duydukları malzemelerin temini, eğitim süreçlerinde kazanımlarının arttırılması ve zenginleştirilmesi için çalışmaktadır. Enstitü, Suriyeli çocukların eğitimi için farklı projeler geliştiriyor. Bu kapsamda Suriyeli misafirlerimizin kendilerini yabancı gibi hissetmeden ülkemizde yaşamaları için bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Kasım 2016'da Suriyeli Çocuklara Yönelik Robotik Eğitim programları düzenledik. 2016 yılının Aralık ayında ise Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki okullara, içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 10 bin adet okul çantası dağıttık.

Ardından Adana'da bulunan ve dünyanın en büyük konteyner kenti olarak kabul edilen Sarıçam Geçici Barınma Merkezi'nde, Mobil Matematik Müzesi'ni Suriyeli çocuklarla buluşturduk. Ayrıca Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Mobil Matematik Müzesi ile Suriyeli çocukların, bilime, matematiğe ve fen bilimlerine ilgilerinin arttırılmasına katkı sağladık. Şimdi yine Suriye'de, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki öğrencilere, okul çantaları ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi bugün dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesi Türkiye. Kendi imkanlarımızla vicdanın sesi, mazlum coğrafyaların umudu olduk, olmaya devam edeceğiz."

Muhabir: Zuhal Kocalar

Kaynak: AA