İzmir’de canlı Aliye Türkan Tüzemen, teneffüs yetmezliği kararı sabık 25 Mart haset otama görmüş olduğu hastanede yaşamını kaybetti. Erzurumlu işadamı Yılmaz Kuşkay, kayınvalidesi Tüzemen’in oturmuş olduğu İzmir’in Hatay semtindeki İnönü Caddesi’nde mevcut Murat Apartmanı’ndaki evinde mevcut Kuran-ı Kerim’in zarfında 10 sene evvel hırsıza not yazdığını gördü. Bir bankanın antetli kağıdına al kalemle ve şişman harflerle yazılan ’Eve hırsızlığa gelene not’ta, Tüzemen şu şekilde diyor:

"Eve hırsızlığa gelene not. Bak evladım yaşım 84. Ne kol var, ne tutkum. Evimi karıştırma. Şuraya koyuyorum şu parayı. İstersen al, helal olsun. Almazsan Allah razı olsun. Vakit yenilgi oğlum. Güle güle. Evladım kapıyı belirgin salıverme lütfen kapat. Ben varken de gel buyur. Beraber arayalım, lakin böylece sen utangaç olursun."

Kayınvalidesini Çeşme’deki Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verdikten sonradan Hatay’daki eve benzeri Sevgi Kuşkay ile baş başa geldiklerini tamlayan Yılmaz Kuşkay, "Kayınvalidem 10 sene evvel Erzurum’a tatile gelirken bu notu yazıyor. Notu o devir masanın üzerine, indinde hacim dünyalık ile bırakıyor. Biz de cenazeden sonradan Kuran-ı Kerim kıraat etmek düşüncesince açtığımızda o notla karşılaştık. Hırsıza notu, görür görmez şaşırdım. Sosyal paylaşım sitesinde paylaştım. Çok şişman uyanıklık gördü" diyerek konuştu.

Kaynak: HABER7.COM