Olay, 2011 yılı Eylül ayında meydana geldi. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden tanışan M.B. ve E.U., merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atlama Kuleleri'nde buluştu. Burada boş bir eve E.U., iddiaya göre M.B.'nin rızası olmadan cinsel ilişkiye girdi. M.B.'nin başından geçeni anlattığı annesi, E.U.'nun akrabalarına 'Babasına söyleyin gelsin bu pisliği temizlesin' dedi. Yaşanan bu olayın ardından M.B. ile E.U. ailelerinin onayıyla nişanlandı. Nişan sonrası Uzundere İlçesi'ne giden E.U. ve M.B. 3 ay birlikte yaşadı. Bu süreçte E.U.'dan şiddet gördüğünü söyleyen ve durumu ailesine anlatan M.B., şikayetçi oldu.E.U. hakkında Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

 M.B. ifadesinde E.U.'nun kendisi ile zorla birlikte olduğunu ileri sürdü. O dönem ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi olduğunu anlatan M.B., 'Yaşıtlarım okuldayken ben mahkemelerdeyim. Benimle zorla birlikte oldu. E.U. birlikte yaşamaya başladığımızda bana 'seni istemiyorum git' dedi. Ben de 'gidemem babamın evine' deyince boğazımı sıktı, kollarımdan tutarak yatağa fırlattı. Beni kayınpederim kurtardı ve babamı arayarak durumu anlattı. Babam gelerek beni aldı. Bana tecavüz eden ve döven E.'den şikayetçiyim' diye konuştu.Mahkeme heyeti, M.B.'nin E.U. ile 3 ay birlikte yaşaması ve bu tarihten 5 ay sonra şikayetçi olunması nedeniyle cinsel ilişkide cebir veya tehdit olmadığı görüşüne kanaat getirdi. Mahkeme, M.B.'nin ruh sağlığının bozulduğunu göz önünde bulundurarak E.U.'yu 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti ve temyiz aşamasında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nde dosya inceleme alındı. 

Yargıtay, doğuma ilişkin hastane kaydı olmayan M.B.'nin suç tarihinde 15 yaşını bitirmesine az bir süre kaldığını dikkate alarak 28 Eylül 2015'de kararı bozdu. M.B.'nin resmi bir kurumda doğmaması nedeniyle kemik grafileri çekilerek yaş tespitinin yapılıp hükmün ona göre yeniden kurulmasını isteyerek dosyayı geri gönderdi. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava yeniden görülmeye başlandı. Şu anda 20 yaşında olan M.B.'nin avukatı, müvekkilin doğumdan 1 ay sonra nüfus kaydına geçirildiğini belirterek önceki kararın uygulanmasını istedi.M.B.'nin kemik yaşının 15 yaş üzerine çıkması halinde E.U.'nun cezası düşecek.

Kaynak: DHA